5 pergales po 8 rungtynių turinti Lietuvos komanda užima 2 turnyro lentelės vietą. Sekmadienį (07.12) Lietuvos rinktinė žais paskutines Europos čempionato rungtynes su Graikijos bendraamžėmis. Į A divizioną pateks trys geriausios B diviziono komandos.

Lietuvės rungtynėse su Austrija atkovojo daugiau kamuolių (54-33), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (17-11), perėmė daugiau kamuolių (10-5), blokavo net 8 varžovus (7 iš jų – Daugilė Šarauskaitė). Tiesa, Lietuvos merginos pataikė vos vieną tolimą metimą iš 14 bandymų.

Rezultatyviausia buvo Roberta Mizgerytė, pelniusi 22 taškus ir atkovojusi 10 kamuolių. 16 taškų pridėjo Dalia Belickaitė (6 atk.kam., 4 rez.perd.), 17 kamuolių atkovojo ir 14 taškų įmetė D. Šarauskaitė. 10 – Ieva Navickaitė (7 atk. kam.).

Mačas prasidėjo atkakliai, nei viena ekipa neturėjo didesnės iniciatyvos, sužaidus 5 minutes minimalia persvara džiaugėsi Lietuvos atstovės (8:7). Likus žaisti 2 minutes rezultatas dar buvo lygus (11:11), bet tada lietuvės pelnė 5 taškus iš eilės ir kiek atitrūko – 16:11.

Padėtį lietuvės kontroliavo ir antrame ketvirtyje, kuriame išlaikė pirmaujančias pozicijas (24:17, 5min.). Vis dėlto, iki didžiosios pertraukos mūsų šalies krepšininkės atsipalaidavo – kiek sėkmingesnę atkarpą sužaidusios austrės išlygino rezultatą – 30:30.

Suaktyvinusios puolimą ir gerai kovojusios dėl atšokusių kamuolių lietuvės trečiajame kėlinyje pradėjo diktuoti savo sąlygas varžovėms. Pelniusios 9 taškus iš eilės Lietuvos krepšininkės nutolo 41:32 ir galėjo kiek lengviau atsikvėpti. Prieš lemiamą mačo dalį patikimai ir užtikrintai žaidusi Lietuvos ekipa turėjo dviženklę persvarą – 54:39.

Ritmą pajutusi Lietuvos komanda 4 taškais iš eilės pradėjo paskutinį ketvirtį (58:39), jam įpusėjus pirmavo 65:44. Per likusį laiką lietuvių gynyboje strigusi Austrijos rinktinė intrigos neatkūrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)