Lietuvos vaikinų rinktinė, kuriai atstovauja Justinas Gečas, Alvydas Žarskus, Ignotas Bukauskas ir Ričardas Prybylskis rungtyniauja C grupėje kartu su Jordanijos, Rusijos, Singapūro, Estijos, Šveicarijos, Venesuelos bei Australijos bendraamžiais.

Pirmose aštuonių komandų C grupės rungtynėse jaunieji Lietuvos krepšininkai 21:16 įveikė Jordanijos bendraamžius. Antrame ture lietuvių laukė dvikova su Rusijos trejetu, bet mūsiškiai varžovams nusileido 9:17. Vėliau lietuviai 19:9 nugalėjo Singapūro ekipą.

Lietuvos merginų rinktinė, kuriai atstovauja Dalia Belickaitė, Justina Kraujūnaitė, Aurelija Putramentaitė ir Austėja Širšinaitytė kovoja B grupėje, kur varžysis su Kinijos, JAV, Taivano, Honkongo ir Lenkijos bendraamžėmis.

Pirmoje šešių ekipų B grupės turnyro dvikovoje Lietuvos merginos 16:14 įveikė Kinijos trijulę. Antras rungtynes lietuvės žaidė su favoritėmis iš JAV ir pralaimėjo 10:17, o trečiame ture 13:12 įveikė Taivano ekipą.

Grupės varžybos vyks dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį. Sekmadienį numatomos atkrintamos varžybos – ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai.

Pirmas vietas savo grupėse užėmusios rinktinės iškart pateks į pusfinalius, o antrą ir trečią vietas grupėse iškovojusios komandos dėl kelialapių į stipriausiųjų ketvertą kausis ketvirtfinaliuose.

Lietuvos vaikinų ir merginų rinktinėms siekti pergalių Madride padės Dalius Lubys. Jis talkino Arūnui Visockui per šią vasarą Vilniuje vykusį Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio čempionatą, kuriame mūsų šalies rinktinė iškovojo sidabro medalius.

D. Lubys trenerio poste pakeitė Darių Dikčių, kuris tapo Lietuvos krepšinio lygos debiutantės Kauno „LSU-Baltų“ komandos vyriausiuoju treneriu ir negalėjo vykti į Madridą.

Sėkmingai mišrių komandų varžybose startavo Lietuvos rinktinė, kurią sudaro D. Belickaitė, J. Gečas, J. Kraujūnaitė ir R. Prybylskis. Lietuvos jaunieji krepšininkai penktadienį ketvirtfinalyje 21:10 nugalėjo Brazilijos bendraamžius ir pateko pusfinalį.

Šeštadienį dėl kelialapio į finalą lietuviai kovos su Šveicarijos ekipa, kuri ketvirtfinalyje 20:15 įveikė Australijos komandą.

„Sunku pasakyti, su kokio pajėgumo varžovais teks žaisti, todėl aukštų tikslų kol kas nekeliame. Bandysime kopti aukštyn po vieną laiptelį“, – tvirtino Lietuvos trijulių rinktinių vadovas Martynas Račkauskas.

Prieš išvyką į Madridą Lietuvos jaunieji krepšininkai pasižiūrėjo filmą „Kita svajonių komanda“. Komandos vadovas teigė, kad filmas jaunuoliams paliko didžiulį įspūdį ir vylėsi, kad juosta įkvėps juos pergalėms.