17 – tiek rezultatyvių perdavimų sekmadienio vakarą Lenkijoje atliko M. Kalnietis, kurio atstovaujamas Krasnodaro kolektyvas išvykoje 114:99 įveikė Zelionos Guros „Stelmet“ krepšininkus.

Lietuvis iš viso aikštėje praleido 29 minutes, per kurias taip pat pridėjo 11 taškų ir surinko 28 efektyvumo balus.

Ankstesnis lygos rekordas (16 rezultatyvių perdavimų) priklausė Lietuvos krepšinio gerbėjams gerai pažįstamam amerikiečiui Kendrickui Brownui.

Po rungtynių M. Kalnietis stengėsi nesipuikuoti savo pasiekimu.

„Užduotis rungtynėse buvo laimėti, o ne gerinti rekordus. Tačiau aš džiaugiuosi, kad pavyko ne tik įveikti varžovus, bet ir atnaujinti klubo rekordų knygą.

Rungtynės nebuvo lengvos, tačiau svarbiais momentais mes sugebėjome išlaikyti koncentraciją ir išvengti nervingo finišo. Kalbant apie mano pasiekimą, aš išskirčiau komandos draugus, kurie pataikydavo ir iš labai sudėtingų padėčių. Po rungtynių, kai man pasakė, kad tai dar ir rekordas, tikrai apėmė malonus jausmas. Daug sezonų žaidžiu VTB Vieningoje lygoje ir malonu įsiamžinti istorijoje. Tačiau dar kartą pažymėsiu, kad be komandinio darbo tokio pasiekimo nebūtų“, – tvirtino lietuvis.

Pažymėtina, kad rungtynės Lenkijoje buvo sėkmingos ir kitam „Loko“ atstovaujančiam lietuviui Mindaugui Kuzminskui. Jis per 31 min. pelnė 19 taškų ir surinko 16 efektyvumo balų.

Apskritai „Lokomotiv“ krepšį šį sykį atakavo labai taikliai – tikslą pasiekė 63 proc. dvitaškių ir 48 proc. tritaškių metimų.

Krasnodaro ekipa (4/1) po šio laimėjimo VTB lygos turnyro lentelėje užima 4-ąją vietą. „Stelmet“ (0/4) yra priešpaskutinė, 12-a. Pirmauja visas 4 rungtynes laimėjusi Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)