Šį kartą be Dovydo Giedraičio, Roko Jokubaičio, Igno Brazdeikio, Jono Valančiūno ir Lauryno Biručio vertęsi lietuviai vargo maždaug pusantro kėlinio (36:33). Tuomet įsiliepsnojo Eimantas Bendžius, kuris per dvi su puse minutės vienas sušveitė 13 taškų ir dar iškišo nuostabų perdavimą Mindaugui Kuzminskui – 51:38. Nuo šios akimirkos mūsiškiai savo varžovų arčiau ir nebeprisileido.

Praėjusią vasarą praleidęs E. Bendžius iš viso surinko 16 taškų (2/2 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai) ir rezultatyvumu nusileido tik su 18 taškų finišavusiam Vaidui Kariniauskui.

„Nežinau, pirmas išėjimas buvo prastas, kai treneris išleido, gavau dvi greitas pražangas. O paskui užėjo banga, gerai apsigynėme ir bėgome į greitas atakas, įmečiau kelis tritaškius. Tada per minutės pertraukėlę treneris nubraižė derinį specialiai man. Visa komanda gerą ritmą pagavo ir taip tiesiog pavyko. Kitu momentu kitas žaidėjas būtų mano situacijoje. Nieko tokio“, – įspūdingos asmeninės atkarpos nesureikšmino taikliarankis.

„Buo daug bandymų ir visokių variacijų. Kaip ir kiekvieną kartą kažkas nepavyko, taisytinų dalykų bei klaidų yra. Varžovams suteikėme daug antrų šansų, bet galutinis rezultatas tenkina“, – mačą apibendrino E. Bendžius.

Jis pritarė komandos kapitonui Mindaugui Kuzminskui, kad susitikimas su ukrainiečiais buvo jautrus.

„Dar ypatingai, nes ten žaidžia geras mano draugas Artiomas Pustovijus, su kuriuose esame praleidę trejus metus viename klube. Tai mes ir iki šiol bendraujame. Ir dėl pačios Ukrainos, ir dėl jo viduje buvo toks jausmas“, – aiškino Eimantas.

Šį kartą buvo išrikiuotas šis dvyliktukas: Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas ir Donatas Motiejūnas.

Į aikštę žengė toks starto penketas: Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis ir Donatas Motiejūnas.

Iš viso rinktinės stovykloje kol kas pluša 18 žaidėjų, prie jų pirmadienį dar prisijungs Ąžuolas Tubelis.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Antradienį lietuviai Kaune priims Sakartvelo atstovus (FIBA 32).

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai D grupėje susitiks su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Visas rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją