Živilės Mikalauskaitės auklėtinės po pirmųjų dviejų kėlinių, kuriuos abu pralaimėjo, atsilikinėjo nuo šeimininkių 12 taškų. Tačau po pertraukos lietuvės ėmė aktyviau gintis ir pačios lengiau rasdavo kelių prie varžovių krepšio.

Tiesiog nesulaikoma buvo Gabija Šegždaitė, kuri pelnė 18 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir blokavo 3 varžovių metimus. Kita lietuvių lyderė Dalia Donskichytė įmetė 11 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Latvijos rinktinės žaidimas buvo grindžiamas individualiomis Maros Mote (24 taškai) ir Nikolos Ozolos (9 taškai, 2/12 dvitaškių) pastangomis. Tačiau pergalę lėmė labiau komandinis lietuvių žaidimas ir patikima kova dėl atšokusių kamuolių, kurią lietuvės laimėjo 61:47. Vien Patricija Venckutė atkovojo 15 kamuolių.

Tuo tarpu berniukų komandinio žaidimo neužteko kovojant dėl pirmosios vietos. Beveik visi statistiniai lietuvių ir latvių rodikliai buvo vienodi, nežymiai skyrėsi tik pataikymo procentai. Tačiau ir to pakako, kad pergalę švęstų šeimininkai.

Lemiamas buvo antrasis kėlinys, kurį Lietuvos rinktinė pralaimėjo 11 taškų skirtumu. Po jo pasivyti latvių jau nepavyko.

Lietuvius į priekį vedė Deividas Sirvydis (19 taškų, 24 naudingumo balai) ir Tomas Balčiūnas (17 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 23 naudingumo balai). Lukas Naimovičius įmetė 14, Arnas Adomavičius 11 (3/12 tritaškių), Domantas Vilys 10 taškų.

Geriausiai latvių gretose žaidė Artūras Žagaras, pelnęs 24 taškus ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)