„Nuo 2013 metų pavasario, kai klubas buvo perimtas iš Vladimiro Romanovo, skolos siekė 12.5 mln. eurų. Komandos vadovybei pavyko stipriai sumažinti įsiskolinimus. Tai buvo ne tik piniginis skolos padengimas.

Šiuo metu liko apie 1,7 mln. skolų – tai nėra išgyvenimo klausimas, ir per ateinančius sezonus šie pinigai bus likviduoti. Norime padėkoti ir savivaldybei bei Kauno merui, kurie ženkliai prisidėjo prie skolų padengimo, – konferenciją pradėjo komandos direktorius P. Motiejūnas. – Iki šių metų pradžios buvo padengta 7,8 mln. eurų skolų. Apie pusę šios sumos pavyko padengti pinigais, kitą pusę – likviduoti susitarimais bei skolų nurašymais.

Dar 3 mln. eurų per „Žalgirio“ areną buvo pasiskolinta iš banko, šiais pinigais atsiskaityta su dauguma 2012 - 2013 metų sezone įsigytų žaidėjų. Šie pinigai bankui bus grąžinti iki 2023 metų.“

„Buvęs bankininkas paliko didžiulę skylę. Džiaugiuosi, kad buvo sugalvota schema, buvo rasta pinigų skoloms padengti. Šis žingsnis leido klubui atsistoti ant kojų, dabar tikimės gero žaidimo ir rezultatų“, – sakė V. Matijošaitis.

Komandos direktorius atskleidė komandos biudžetą bei komandos tikslus.

Laimėjimas vietiniame fronte LKL, bei Karaliaus Mindaugo taurėje P. Motiejūnui atrodo savaime suprantamas dalykas. Tuo metu Eurolygoje komandai iškeltas tikslas – 10 pergalių, kurios, anot klubo direktoriaus, kauniečiams gerokai leistų papildyti biudžetą – už kiekvieną pergalę turnyre komandai bus skiriama 40 tūkst. eurų.

„O dėl sportinio principo kol kas sunku pasakyti – norime būti konkurencingi“, – pridūrė P. Motiejūnas.

Krepšinis.lt primena, kad iki atkrintamųjų varžybų kiekviena Eurolygos komanda sužais 30 rungtynių.

Buvęs bankininkas paliko didžiulę skylę. Džiaugiuosi, kad buvo sugalvota schema, buvo rasta pinigų skoloms padengti.
Visvaldas Matijošaitis
„Šių metų biudžetas sieks apie 8,4 mln eurų. Tradiciškai paramą sudarys savivaldybės lėšos. Tikimasi daugiau gauti iš bilietų pardavimo, nes varžybų skaičius bus didesnis. Bilietai šiek tiek pabrango dėl stiprių komandų, dalyvaujančių Eurolygoje. Taip pat tikimasi daugiau gauti pinigų iš rėmėjų“ , – komandos biudžetą atskleidė P. Motiejūnas.

Praeitų metų Kauno klubo biudžetas buvo 7.5 mln. eurų. Iš likusių komandos skolų šiemet planuojama sugrąžinti 1 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)