7174 žiūrovas – tiek krepšinio mylėtojų šeštadienio vakarą pasirinko sostinės derbį, o ne tuo pačiu metu Kaune finišavusį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą, kuriame istorinius bronzinius medalius užsikabino Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, ar kokią kitą veiklą.

„Labai smagu dėl fanų. Net nežinau, kiek čia tūkstančių jų buvo. Virš septynių bendrai? Na tai vis tiek, jeigu tiek buvo, tai kažkur septyni tūkstančiai mūsų fanų. Smagu tikrai. Mes vėl susigrąžinome tą savo Vilniaus sostą“, – patenkintas šypsojosi „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas.

Daugiau nei septyni tūkstančių aistruolių – tai kol kas Vilniaus klubų derbio rekordas. Per pirmąją „Ryto“ ir „Vilkų“ akistatą (74:84) į tribūnas susirinko 6642 fanai. Mažesnės pajėgos tribūnose buvo net per pirmąsias FIBA Čempionų lygos įkrintamųjų serijos kautynes su Atėnų „Peristeri“ (6744).

Apskritai daugiau interesantų buvo tik dviejose šio sezono LKL dvikovose. Abi jos vyko ASG tvirtovėje ir abiejose jose dalyvo šalies čempionas Kauno „Žalgiris“. Į susirėmimą su „Wolves“ sugužėjo 8522, o su „Rytu“ – 8820 gerbėjų.

Kaip buvo pasiektas paradoksalus fenomenas?

Įspūdingai karšta atmosfera šeštadienio vakarą Vilniuje užsikūrė, nepaisant visų kliūčių, o ypač neadekvačių bilietų kainų, kurios (neįtikėtina, bet tai yra tiesa) buvo net keleriopai didesnės nei bilietų į Eurolygą įkainiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)