Gedimino Petrausko auklėtiniai išvykoje nesukūrė intrigos prieš Vilniaus „Wolves“ (6-1) vyrus.

12 tritaškių vien per pirmą mačo pusę įskraidinę „Vilkai“ laimėjo 89:74 (27:20, 30:18, 10:10, 14:21).

„Wolves“ rungtynes pradėjo pelnydami septynis taškus paeiliui, o svečiai pirmuosius taškus „iš žaidimo“ pelnė tik įpusėjus kėliniui, pasižymėdami greitoje atakoje. Zane’as Watermanas netrukus driokstelėjo dėjimu ir tritaškiu nuo lentos – 8:16. „Vilkams“ atitrūkus dviženkliu skirtumu, dvitaškiu su pražanga pasižymėjo Matas Mačijauskas (16:24).

Svečiams priartėjus iki penkių taškų triskart iš toli pataikė Arnas Beručka, prie tritaškių lietaus dviem šūviais prisijungė ir Vitalijus Kozys (45:25). Seriją pratęsė Tre’Shawnas Thurmanas, Kėdainių klubo tylą aštuoniais taškais nutraukė Lovre Bašičius (33:51). Iki ilgosios pertraukos skirtumas nesusitraukė (38:57).

Pirmųjų taškų trečiajame kėlinyje teko laukti beveik dvi minutes – tritaškiu pasižymėjo Kristupas Žemaitis (60:38). Ignas Vaitkus pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, bet jau kitoje atakoje jis prasižengė puolime. Triženklio rezultatyvumo tempą „Wolves“ išlaikė trečiąjį kėlinį baigdami Vaido Kariniausko tritaškiu (75:53).

Ketvirtasis kėlinys virto formalumų tvarkymu – skirtumas nebuvo sumažėjęs iki mažesnio nei 12 taškų, o mačas finišavo be didesnės intrigos.

„Nevėžis-Optibet“ išlieka be pergalių „Betsafe-LKL“, o ir arti tikslo buvo tik kartą, pirmąjį sezono mačą prieš Kauno „Žalgirį“ (6-0) pralaimėdamas 70:76. Kiti šeši susitikimai pralaimėti vidutiniu 17,5 taško skirtumu.

Tuo metu Vilniaus klubas šiame mače ne tik pasiekė užtikrintą pergalę, bet ir paskirstė krūvį savo žaidėjams – vienas lyderių Eigirdas Žukauskas buvo pataupytas ir žaidė tik pusseptintos minutės, visi kiti aikštėje praleido 15-22 minutes.

Statistiškai efektyviausiu mačo žaidėju tapo T. Thurmanas – 21 minutė, 16 taškų (2/3 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 3/3 baudų metimų), 5 atkovoti ir prarastas kamuolys, 4 pražangos bei 16 naudingumo balų. Itin užtikrintas buvo ir „Wolves“ įžaidėjų tandemas – Kristupas Žemaitis bei Vaidas Kariniauskas kartu pelnė 8 taškus, tačiau išdalino net 18 rezultatyvių perdavimų.

Vilniaus klubas apskritai išdalino dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų už varžovus (33:16), o tritaškius metė 55 procentų taiklumu (17/31).

„Wolves“ kitą savaitę pradės nuo Europos taurės išvykos į Liublianą, o sekmadienį savo arenoje priims Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ (5-1).

Kėdainių klubas antradienį revanšui Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) priims Palangos „Olimpą“, o artimiausią LKL mačą lapkričio 6-ąją žais su „Šiauliais“ (1-5).

„Wolves“: Tre'Shawnas Thurmanas 16 (3/4 tritaškiai, 5 atk. kam.), Arnas Beručka 14 (4/7 tritaškiai), Christianas Mekowulu 10, Regimantas Miniotas (6 atk. kam.) ir Adas Juškevičius (3/6 tritaškiai, 3 per. kam.) po 9, Džordže Gagičius 8, Vitalijus Kozys ir Rasheedas Sulaimonas po 6, Vaidas Kariniauskas 5 (11 rez. perd.), Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis (7 rez. perd., 3 per. kam.) po 3 taškus.

„Nevėžis-Optibet“: Lovre Bašičius (2/8 tritaškiai, 9 rez. perd., 5 klaidos) ir Zane'as Watermanas (5 atk. kam.) po 12, Viny Okouo 10 (10 atk. kam.), Robertas Keliačius 9 (5 atk. kam., 2 blokai), Ignas Vaitkus 8 (8 atk. kam.), Seanas McNeilas 7, Carlosas Jurgensas 6 (5 klaidos), Justinas Marcinkevičius 5, Matas Mačijauskas 3, Dominykas Grenda 2 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją