Žalgiriečiai, kuriems laikinai vadovavo Tautvydas Sabonis, pirmose KMT ketvirtfinalio rungtynėse Kėdainiuose 95:76 susitvarkė su Vilniaus „Wolves“.

„Žaidėjai suprato sunkią situaciją ir atidirbo, atliko žaidimo planą. Energija buvo gera, visi buvo nusiteikę ir žaidė gerai“, – spaudos konferencijoje sakė T. Sabonis.

„Žalgiriui“ paskelbus, kad klubas bendru sutarimu skiriasi su K. Maksvyčiu ir laukia atvykstančio Andrea Trinchieri, šeštadienį komandai dirigavo T. Sabonis, o jam talkino Gintaras Krapikas ir Evaldas Beržininkaitis.

„Taip, nemeluosiu, tikrai buvo jaudulys, bet kai prasidėjo rungtynės, jis iškart ir praėjo. Žaidėjai tikėjo ir išpildė tai, ko iš jų norėjome. Tada viskas ir palengvėjo. Visiems nefaina, kad Kazys išvyko, bet visi supranta savo darbą ir nusiteikimas šiandien buvo puikus. Žaidėjai mėgavosi krepšiniu, Lukas atrodė įspūdingai. Šiandien buvo labai gera juos treniruoti. Ačiū jiems“, – tęsė Tautvydas.

Paklaustas, kaip reagavo į žinią apie K. Maksvyčio atleidimą, T. Sabonis neslėpė, kad buvo šokiruotas.

„Sužinojau šiandien ryte, daugmaž kaip ir visi. Buvo šokas, nes manėme, kad liks, bet iš viršaus nusprendė taip. Gaila Kazio. Eurolygoje treneriai keičiami po dviejų-trijų pralaimėjimų. Sunkus biznis. Bet manau, kad treneris dirbo gerai.

Tikrai turiu jam padėkoti už viską. Per dvejus metus daug ko iš jo išmokau, tai davė daug pasitikėjimo. Tikrai linkiu jam viso ko geriausio ir sėkmės. Vertinsiu tuos dvejus su juo praleistus metus“, – teigė jis.

Nors tiksliai dar nežino, T. Sabonis tikisi, kad liks darbuotis A. Trinchieri štabe.

„Aš tikrai nežinau, bet kaip suprantu, liksime visi tie patys ir tiek žinių. Bus kitoks žaidimas ir kiti akcentai. Matysime. Greitai pamatysite ir jūs patys, ką A. Trinchieri padarys su ta komanda.

Pačiam apie vyriausiojo trenerio postą minčių niekada nebuvo. Esu vietoje, kur jaučiuosi laimingas. Jau ketveri metai „Žalgirio“ sistemoje, džiaugiuosi tuo“, – pasakojo jis.

Tai buvo oficialus T. Sabonio debiutas vyriausiojo trenerio pareigose. Prieš tai jis K. Maksvytį yra pavadavęs tik ikisezoniniuose mačuose pasirengimo cikle.

Tiesa, be tikro vyriausiojo trenerio trečiojo kėlinio pradžioje liko ir „Wolves“, nes už ginčus su teisėjais išvarytas buvo Kęstutis Kemzūra.

„Vilkai“ šį kartą žaidė ne Vilniuje ir net ne Alytuje dėl jau suplanuotų renginių tų miestų arenose.

Nugalėtojų gretose pirmaisiais smuikais griežė Brady Manekas (4/5 tritaškiai) ir Laurynas Birutis (7/7 dvitaškiai), sumetę atitinkamai 22 ir 16 taškų.

11 taškų pridėjo Edmondas Sumneris, 10 – Lukas Lekavičius, 9 – Rolandas Šmitas, 8 – Tomas Dimša, 7 – Keenanas Evansas.

Nominaliems aikštelės šeimininkams Tre'shawnas Thurmanas surinko 17, Christianas Mekowulu – 14, Arnas Beručka – 9, o Jeffery Tayloras – 8 taškus.

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su „Šiauliais“ arba Jonavos Jonavos „CBet“.

KMT finalo ketvertas vyks vasario 17-18 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

KMT ketvirtfinalio kovos prasidėjo jau prieš porą dienų. Pirmasis žingsneliu prie finalo ketverto priartėjo šalies vicečempionas Vilniaus „Rytas“, kuris svečiuose 98:86 pranoko Utenos „Uniclub Casino-Juventus“.

Iš kiekvienos poros į KMT finalo ketvertą pateks ta komanda, kurios bendras abiejų rungtynių įmestų-praleistų taškų skirtumas bus geresnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)