Vilniečiai panašiai kaip ir 86:94 pralaimėtame pusfinalyje su Panevėžio „Lietkabeliu“, startavo sėkmingiau ir antrame kėlinyje pirmavo net 18 taškų skirtumu – 49:31, 52:34.

Vis dėlto šiauliečiai nepasidavė ir pirmą mačo pusę užbaigė spurtu 10:0 bei iki paskutinių minučių kabinosi į atlapus. Galutinai pavyti varžovų jiems neleido ne itin kritę tritaškiai – pataikyti tik 6 iš 27 bandymų (22 proc.). Savo ruožtu sostinės atstovai atsakė 12 taiklių tolimų metimų iš 32 (37,5 proc.).

„Nėra per daug ką komentuoti. Džiaugiamės pergale, turint omenyje tas visas sąlygas, vakarykštes rungtynes ir tai, kad turėjome daug tokių pusiau sužeistų žmonių. Šiandien nebuvo paprasta mums ar lengva. Bet žaidėjai kovėsi už save ir už fanus. Tas smagu.

Aišku, laimėti dėl trečios vietos nulis to smagumo. Labai laiku mums ta pertrauka persigrupuoti, išsilaižyti žaizdas ir pasiruošti lemiamai sezono daliai. Lauks daug stiprių rungtynių. Tai perspėjome žaidėjus, kad per tą savaitę liktų geros formos, nes turėsime grįžti į darbus“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

Paklaustas, kaip sekėsi nuteikti komandą po pusfinalyje gauto antausio, treneris teigė, kad kažkokių labai skambių motyvacinių frazių nepasitelkė.

„Šiek tiek pažiūrėjome ir paanalizavome vakarykštes rungtynes. Turėjome surpasti, kodėl pralaimėjome. O tas nusiteikti ar nenusiteikti dienos pabaigoje yra mūsų darbas. Turime dirbti kiekvienas su savimi, o stebuklingi žodžiai neegzistuoja. Yra pasididžiavimas tam, kam atstovauji, pagarba fanams ir sau. Tiesiog mes negalėjome į tą pertrauką išeiti su dviem pralaimėjimais. Kažkokių per daug skambių frazių nebuvo. Žaidėjai šianien kovojo daugiau ne su „Šiauliais“, o su savimi“, – tikino strategas.

Jis neturėjo detalesnės informacijos apie ketvirtame kėlinyje patirtą 19 taškų sumetusio Marcuso Fosterio traumą.

„Reikia daryti tyrimus. Jis, kiek žinau, kažkuriam laikui grįžta į Ameriką. Žiūrėsime į tyrimų rezultatus ir reaguosime“, – teigė G. Žibėnas.

Specialistas pakomentavo ir prastą R. J. Cole'o pasirodymą KMT finalo ketverte, kuriame amerikietis realizavo tik 1 metimą iš 17-os.

„Tikėjomės tiesesnės linijos iš jo viso sezono metu. Jis labai gerai pradėjo, o dabar kreivė – žemyn. Todėl ir sakau, kad reikia to persigrupavimo. Jis irgi grįš tai savaitei namo pas artimuosius, pakeist tuos veidus, kas yra svarbu. Tikimės, kad jis tos kibirkšties įneš su daugiau agresijos ir aktyvumo.

Jis daro daug gerų dalykų. Tai nebuvo jo finalo ketvertas ir tai yra akivaizdu. Jis – perfekcionistas, maksimalistas ir kartais turėtų geriau reaguoti į kažkokią vieną nesėkmę, o nesinešti to blogo epizodo į kitas penkias atakas, nes tada būna prasti popieriai“, – tvirtino G. Žibėnas.

„Pralaimėjus – patarimų labai daug. Net ir laimėjus, pavyzdžiui, prieš Ameriką, mes gavome labai daug patarimų. Tai žinote, jų visą laiką bus labai daug, bet tai yra mūsų darbo dalis“, – kritikos nesureikšmino treneris, nukirtęs, kad nei savo darbu, nei sprendimais nesuabejojo.

Dviejų iš trijų sezono tikslų „Rytas“ jau neįgyvendino. Kaip komanda turėtų finišuoti, kad šiuos metus galima būtų vertinti bent patenkinamai?

„Skambia nata, o kokia ji, jums spręsti“, – neišsiplėtė G. Žibėnas.

Užimta trečia vieta nepaguodė ir rezultatyviausio mažojo finalo nugalėtojų žaidėjo Margirio Normanto.

„Nėra paguodos. Šeštadienį tragiškai atrodėme antroje rungtynių pusėje. Šiandien vėl išsiveržėme apie 20 taškų ir vėl paleidome. Nėra gerai. Gyvenimas eina toliau, juk yra ne tik krepšinis. Pailsėsime vienas nuo kito ir viskas bus gerai“, – vylėsi vilniečių kapitonas.

Tai – jau devintasis KMT finalo ketvertas ir tik antrasis, vykstantis Kaune. Pirmąjį turnyrą laikinojoje sostinėje 2017-aisiais laimėjo „Žalgiris“, šiemet siekiantis jau penktojo titulo iš eilės.

Apskritai žalgiriečiai triumfavo net šešiuose iš aštuonių (2017, 2018, 2020, 2021, 2022 ir 2023 m.) jau surengų KMT finalo ketvertų. Likusius du trofėjus susižėrė „Rytas“, apgynęs namų sienas 2016 ir 2019 m. Tiesa, vilniečiai pastaraisiais metais stringa: per paskutinius keturis turnyrus jie tenkinosi dviem bronzomis.

Tik sykį ant KMT prizininkų pakylos neteko lipti „Lietkabeliui“. Panevėžio klubas tris kartus buvo antras ir keturis – trečias.

Vienintelis kitas dar galintis pasigirti sidabru kolektyvas yra pernai finalą netikėtai pasiekęs Jonavos „Cbet“.

Utenos „Juventus“ turi du, o Klaipėdos „Neptūnas“ – vieną bronzos medalių komplektą.

KMT finalo ketverte komandos kovoja dėl solidaus prizinio fondo, kurio vertė – 90 tūkstančių eurų. Nugalėtojams atiteks 40 tūkst. eurų, antrai vietai – 25 tūkst., trečiai – 15 tūkst., o ketvirtai – 10 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją