Nepaisant to, kad šiauliečiai startavo kiek geriau (26:19), Timas Lambrechtas su Žygimantu Janavičiumi turėjo atsaką ir mažino „Neptūno“ atsilikimą – 25:28. Galiausiai klaipėdiečiai rengė baudų metimų seriją. Tiesa, su realizavimu būta problemų. Septyni lengvi taškai buvo iššvaistyti, tačiau ir be to „Neptūnas“ išsiveržė į priekį – 32:30.

Nuo šio momento kova buvo labai lygi ir tik Jonathano Daviso dėka „Šiauliai“ po pirmosios mačo dalies pirmavo 48:42. Komandos ir po pertraukos žengė koja kojon, ką gerai iliustravo ir paskutinė trečio kėlinio minutė, kai tvyrojo lygybė – 64:64. Tiesa, Martyno Pacevičiaus taškai padėjo svečiams turėti trapų pranašumą – 66:64.

Kuomet klaipėdiečiai atsiliko 69:72, aikštę paliko su varžovu susidūręs Sterlingas Gibbsas. Nesportinė pražanga fiksuota J.Davisui. Kuomet prabėgo jau 34 žaidimo minutės, pirmą „Neptūno“ tritaškį pridėjo D.Gailius, nutraukęs aštuonių nesėkmingų šūvių seriją.

Likus 2 minutėms „Neptūno“ suolui skirta techninė pražanga, o Thomasui Rutherfordui – asmeninė. Leonardui Thorpe‘ui stigo taiklumo (82:82), bet jis atsigriebė metimu „iš žaidimo“ – 85:82. „Šiauliai“ artėjo pergalės link (87:82), o Pauliaus Danusevičiaus metimas tapo kone kertiniu, palaužiant klaipėdiečius.

Dėl pražangų limito „Šiaulių“ lyderis J.Davisas mačo nebaigė.

„Neptūnas“ metė 37 baudų metimus, iš kurių pataikė 21 (57 proc.), tad daug progų liko neišnaudota.

„Neptūnui“ šįkart nepadėjo ne tik Ignas Sargiūnas, bet ir susirgęs Mindaugas Girdžiūnas. „Šiaulių“ rotacijoje nėra Dachono Burke‘o ir Antwano Walkerio.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją