Lygoje po pertraukos ir vėl rungtyniaus Mažeikių „M Basket-Delamode“. Ši ekipa į pirmąjį sezono mūšį stos pirmadienį, kuomet Utenoje mėgins nugvelbti pergalę iš vietos „Uniclub Casino – Juventus“.

Tačiau mažeikiškių sugrįžimas į pirmenybes nebus vienintelė šių rungtynių intriga. Mačo transliaciją įsijungę sirgaliai šįkart išgirs naują balsą, apžvelgiantį įvykius ant parketo. Jis priklausys prie lygos ekspertų komandos prisijungusiam Šarūnui Vasiliauskui.

Vasarą profesionalaus krepšininko karjerą baigęs 34-erių kaunietis šį rudenį pasitiko jau nebesukdamas galvos dėl žaidėjams būdingų dilemų. Nors buvę bendražygiai dar siekia sportinių aukštumų, jis tvirtina nebejautęs alkio krepšiniui.

„Vasarinė įtampa, kai nežinai, kur keliausi žaisti ir pas ką... Tai buvo įgrisęs reikalas. Vasara buvo ramesnė, o dabar prasidedanauji etapai, nauja veikla. Įdomu, kas, kur žais, kur nutūps draugai. Rinka įdomi, bet smagu, kad pats jau nejaučiu dėl to įtampos“, – teigė buvęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

Šarūnas Vasiliauskas

„Tas sprendimas baigti karjerą brendo ne mėnesį ir ne du, – pridūrė Š. Vasiliauskas. – Pastaruosius dvejus metus apie tai pamąstydavau. Gal kažkam atrodo skubotas sprendimas, bet pats žinau, kaip jaučiuosi ir taip nusprendžiau. Laikas atėjo, o daug noro kažką užkariauti jau nebuvo. Jaučiuosi ramiau, ieškau, kur save toliau atrasti ir kol kas viskas smagiai dėliojasi.“

Prieš išmėgindamas save naujame amplua, Š. Vasiliauskas neslepia jaudulio, tačiau sako, kad nelengvą išbandymą priima žinodamas, jog pagalbos bet kada gali prašyti pas jį supančius savo srities specialistus, tarp kurių yra ir senas bičiulis, panašius takus pramynęs pernai.

„Jaudulys yra, neįprasta būti tiesioginiame eteryje. Gali būti podcaste, duoti interviu, bet buvimas tiesioginiame eteryje yra dar kitas iššūkis. Bet žinau, kad dirbsiu su profesionalais, jie padės, pagelbės ir patars. Vienas tokių gerų pažįstamų nuo mokyklos laikų yra Tautvydas Šležas. Visada galiu kreiptis į jį. Laukia įdomi patirtis, norisi pažiūrėti ir pamatyti. Vieni moka kalbėti į eterį, kiti nemoka. Pačiam įdomu sužinoti, koks esu aš“, – mintimis dalinosi eksperto vietą užimsiantis komentatorius.

Š. Vasiliauskas trumpai apžvelgė „Betsafe-LKL“ klubų vasaros darbus. Pasak jo, ne kiekvienu atveju skaičiai biudžetų eilutėse tiesiogiai pavirsta į atitinkamas pozicijas turnyro lentelėje.

„Visi žiūri pagal savo kišenę ir pagal ją komplektuojasi. Yra komandų, kurios atrodo labai gražiai susidėliojusios. Tokios yra Utenos ir Mažeikių komandos, nors pastaroji ir turės ieškoti išeičių, nes prarado pagrindinį įžaidėją (Vaidą Kariniauską – aut.). Taip pat ir „Rytas“, „Žalgiris“ visada į tai žiūri profesionaliai. Aišku, kartais surenki geriausius žaidėjus, bet jie nepažaidžia, o yra tokių komandų, kurios susikomplektuoja pigiai, bet matai dvasią, emociją, kaip reikia viską daryti pavyzdingai. Panašiai buvo su Lietuvos rinktine šią vasarą.

Bus tikrai įdomus sezonas, bet dar sunku spręsti, kol nematėme tikrų kovų ir gryno žaidimo. Pasiruošimo rungtynės yra vienokios, nes ten išsibandai, gali pralaimėti, bet svarbu kažką išmokti ateičiai. Man tie mačai iki galo visko nepasako. Laukia įdomi pradžia“, – konstatavo Š. Vasiliauskas.

Taip pat jis išskyrė ir kelis žaidėjus, kuriuos bus įdomu stebėti jų naujose karjeros stotelėse.

Deividas Sirvydis, nematytas daug metų. Arnas Velička – įdomu, kaip jis priaugo „Ryto“ marškinėlius, taip pat ir į Panevėžį sugrįžęs Paulius Valinskas. Bus, ką stebėti. Graikijoje žaidžiau prieš Scoochie Smithą. Jis tada žaidė „Peristeri“, tai –įdomus žaidėjas, prieš kurį nėra lengva“, – kelis lietuvius bei uteniškių atakų organizatorių paminėjo buvęs krepšininkas.

Deividas Sirvydis

2015-2016 m. sezoną Š. Vasiliauskas praleido Virginijaus Šeškaus treniruojamoje Prienų „Vytauto“ ekipoje. Šis strategas, stovėdamas už Jonavos „CBet“ vairo, vos per kelis metus klubą nuo Nacionalinės krepšinio lygos atvedė iki „Betsafe-LKL“ geriausiųjų ketverto, buvo per žingsnį nuo bronzos, o pakeliui sugebėjo pačiupti ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės(Citadele KMT) sidabrą.

Paklaustas apie tai, ar šiemet mato jonaviečius bent jau patenkančius į atkrintamąsias varžybas, buvęs V. Šeškaus auklėtinis nebuvo pernelyg entuziastingas. Jo teigimu, toks pasiekimas nebūtinai turėtų būti vertinamas teigiamai.

„Atkrintamosios nėra kažkoks didelis rodiklis, nes neturime kokių aštuoniolikos komandų sistemos, kai už borto lieka dešimtiš jų. Užtenka aplenkti kelias komandas, tad šansai nemaži. Pagal dabartinę sudėtį jie kol kas nenuteikia pozityviai, bet žinant Virgį, jo sėkmę, praėjusių metų pasirašymus viduryje sezono, iš jo galima laukti visko“, – buvusio savo trenerio nenurašė pašnekovas.

Kalbėdamas apie pirmojo turo mačus, didžiausią intrigą Š. Vasiliauskas įžvelgė tame susitikime, kurio dalimi šalia aikštelės taps ir pats.

„Man šios rungtynės ir atrodo kone lygiausios. Aišku, Mažeikiai ateina kaip nauja komanda, bet ateina su lūkesčiais, išsikėlę aukštus tikslus. Utena, mano manymu, atliko gerą darbą, jei nelygintume jų su finalininkais. Rungtynės vyks Utenoje, kur niekada nebūna lengva žaisti“, – namų aikštelės faktorių pažymėjo naujas transliacijų balsas.

Naujasis uteniškių strategas – šviežiai iškeptas pasaulio vicečempionas Oliveris Kostičius. Serbijos rinktinėje Svetislavo Pešičiaus dešiniąja ranka buvęs specialistas prieš daugiau nei dešimtmetį Š. Vasiliauską trumpai treniravo tuometinėje Kauno „Baltų“ komandoje. Iš šio laikotarpio jis išsinešė teigiamus prisiminimus.

„Man jis buvo vienas geresnių trenerių per karjerą. Labai pasitikėjo žaidėjais, daug dirbdavome ir tai darėme sistemingai. Pas jį buvo gera žaisti. Nespėjau jo pažinti kaip žmogaus, bet kaip treneris, jis man labai patiko – turėjo savo sistemą, buvo griežtas ir išspausdavo iš žaidėjų geriausias savybes“, – Utenos ekipos vadovų pasirinktą trenerį liaupsino Š. Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją