Tai trečiadienį Vilniaus centre surengtoje naujojo sezono pristatymo spaudos konferencijoje patvirtino LKL vadovai.

„Turėsime du naujus papildymus šį sezoną. Prie mūsų prisijungs Lukas Zajančiauskas ir profesionalaus krepšininko karjerą baigęs Šarūnas Vasiliauskas. Jūs juos matysite ir girdėsite bei sutiksite arenos dažniau.

Pernai sprendimas įtraukti profesionalus, manau, kad pasiteisino. Yra ir tokių krepšininkų, kurie vis dar žaidžia, bet aš jiems pasakiau, kad kai baigs žaisti, sutartys jau bus paruoštos. Linkėjimai Žygimantui Janavičiui ir kitiems“, – sakė lygos komunikacijos vadovas Vaidas Leliuga.

Iš viso LKL komandą sudarys dvylika komentatorių. Tai: Vaidas Čeponis, Rokas Grajauskas, Benediktas Petkus, Vilhelmas Bladyka, Tautvydas Šležas, Lukas Zajančiauskas, Jonas Lekšas, Tautvydas Kubilius, Giedrius Vaitkevičius, Vilius Stalgaitis, Žilvinas Aleksandravičius ir Erikas Petrikas.

Nuo praėjusio balandžio LKL suspenduotas Karolis Tiškevičius šiemet prie ausinių ir mikrofono negrįš.

Lygą papiktino jo komentaras apie NBA klubo San Fransisko „Golden State Warriors“ puolėjo Draymondo Greeno nesportišką elgesį su ant parketo parkritusiu Sakramento „Kings“ lietuviu Domantu Saboniu, kuriam buvo užminta ant krūtinės.

Tuomet Basketnews.lt tinklalaidėje emocingai kalbėjęs K. Tiškevičius D. Greeno poelgį palygino su „šokinėjimu kaip beždžionė“. Šie žodžiai nuaidėjo anapus Atlanto ir buvo įvertinti kaip tariama rasizmo apraiška. Pats Karolis kitą dieną socialiniame tinkle išplatino viešą atsiprašymą.

„Su juo sutartis naujam sezonui nesudaryta. Mūsų bendru administracijos sprendimu dėl to, kas buvo, ir dėl kitų priežasčių, kurių viešai nenorime įvardinti. Tai naujam sezonui su juo sutarties nėra“, – paaiškino V. Leliuga.

Vytautas Mikaitis, Karolis Tiškevičius

Spaudos konferencijoje taip pat pristatytas naujasis LKL sezono „Spalding“ kamuolys, nauji partneriai ir tai, kad Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyras vyks Kaune

„Atėjo laikas atvykti į Kauną. Tikiuosi, kad bus puikus vakarėlis, smagi atmosfera. Ką parodė praėjęs finalas, kad Kaune susirenka 14 tūkstančių žiūrovų, tai yra smagu. Bandysime padaryti gerą renginį. Į tokį turnyrą gali patekti ir mažiau turtingų komandų ratas“, – kalbėjo lygos prezidentas Remigijus Milašius.

Vienas didžiausių šalies sporto renginių į Nemuno saloje stūksančią areną grįš po septynerių metų pertraukos. Paskutinį kartą Kaune jis lankėsi 2017-aisiais, kuomet pirmąjį savo istorijoje KMT titulą iškovojo šeimininkas „Žalgiris“.

Naujasis LKL sezonas, kuriame varžysis 12 komandų, startuoja jau šį savaitgalį: dvejos rungtynės bus sužaistos šeštadienį, dvejos – sekmadienį ir dvejos – pirmadienį.

Klubams nurodyta galima sezono pabaigos data, kuri priklausomai nuo lietuviškų ekipų rezultatų europiniuose turnyruose dar gali kisti, yra birželio 18 diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)