Šiose rungtynėse „Wolves“ turės verstis be savo lyderio Rasheedo Sulaimono. Neseniai traumą patyręs amerikietis yra rezultatyviausias (18,3 tšk.) ir efektyviausias (18,9 naud. bal.) savo komandos žaidėjas. Savo ruožtu, „Rytas“ jau sulaukė sezono startą dėl traumų praleidusių Gyčio Radzevičiaus ir Martyno Echodo.

Rungtynių pradžia buvo gan nerezultatyvi, per pirmas dvi minutes komandos surinko vos po 2 taškus. Sužaidus 3 minutes „Wolves“ ekipą į priekį taikliu tolimu metimu truktelėjęs Kristupas Žeimaitis, netrukus dvitaškį pridėjo Tre'shawnas Thurmanas ir „Wolves“ pirmaavo 9:3.

Tačiau po minutės pertraukėlės „Ryto“ krepšininkai spurtavo 6:0 ir įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus - 9:9.

Pajutęs žaidimo skonį „Rytas“ nemažino apsukų: Gytis Radzevičius smeigė tritaškį, Javin DeLaurier įkrovė iš viršau, o sužaidus 7 min. LKL vicečempionai jau turėjo 3 taškų pranašumą (14:11).

Visgi „Wolves“ neleido pabėgti nominaliems aikštės šeimininkams. 4 taškus iš eilės pelnė Christianas Mekowulu, paskutinėmis kėlinio sekundėmis iš tolimos distancijos pataikė K. Žemaitis, tad po pirmų 10 minučių „Rytas“ pirmavo tik 19:18.

Antro kėlinio pradžioje abi komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o vieną gražiausių epizodų sukūrė efektingu dėjimu iš viršaus pasižymėjęs „Ryto“ puolėjas J. DeLaurier.

Įpusėjus antram kėliniui tritaškiais apsikeitė M. Normantas ir Arnas Beručka, o 15 min. „Rytas“ jau atsiliko 27:28. Net ir minutės petraukėlė neatvėsino „Vilkų“ įkarščio, o po dar vieno A. Beručkos tritaškio ir Ch. Mekowulu dvitaškio jie pirmavo 34:28.

5 taškų spurtu atsakę „Ryto“ krepšininkai vėl sumažino atsilikimą iki minimumo, bet trečią tolimą metimą pataikęs A. Beručka atstatė 6 taškų „Wolves“ persvarą (39:33).

Paskutinius taškus antrame kėlinyje nuo baudų metimų linijos pelnė „Ryto“ įžaidėjas Arnas Velička, tad po dviejų kėlinių „Wolves“ pirmavo 39:35.

Po pertraukos „Ryto“ taškų sąskaitą tritaškiu atidarė G. Radzevičius, o po M. Echodo dvitaškio 22 min. LKL vicečempionai pirmavo 42:41. Tačiau rezultatyviausias „Wolves“ krepšininkas A. Beručka švystelėjo ketvirtą tritaškį ir sugrąžino savo komandai dviejų taškų persvarą (44:42).

Įpusėjus trečiam kėliniui „Wolves“ pirmavo 49:44, bet „Vilkų“ varžovai pateikė savo kontrargumentus ir 27 min. po fantastiško J. DeLaurier dėjimo bei taiklaus baudos metimo „Rytas“ išsiveržė į priekį 53:51.

Visgi paskutinis žodis trečiame kėlinyje priklausė „Wolves“ krepšininkui Vitalijui Koziui, o po jo tolimo šūvio „Vilkai“ po trijų kėlinių pirmavo 59:57.

Ketvirto kėlinio pradžioje du tritaškius įsegęs A. Beručka padidino „Wolves“ pranašumą iki 6 taškų (67:61), netrukus V. Kozys dvitaškiu ir taiklia bauda dar labiau padidino svečių persvarą - 72:63.

ASG areną pritildė „Wolves“ įžaidėjas V. Kariniauskas, po kurio rezultatyvaus prasiveržimo komandas skyrė 11 taškų (74:63).

„Wolves“ spurtą dviem baudų metimais pristabdė „Ryto“ centras J. DeLaurier, sumažinęs varžovų persvarą iki vienženklės (65:74). Tačiau pasipylusios klaidos ir netaiklūs metimai neleido nominaliems ASG arenos šeimininkams dar labiau priartėti, o šaltakraujiškai baudų metimus realizavę „Vilkai“ šventė pergalę 84:74. Laimėjusi 10 kartą per 11 rungtynių „Wolves“ įsitvirtino turnyrinės lentelės viršūnėje.

Pagrindiniu pergalės kalviu tapo rezultatyviausias sezono rungtynes LKL pirmenybėse sužaidęs A. Beručka. 26-erių krepšininkas per 27 minutes pelnė 20 taškų, pataikydamas 6 iš 7 tritaškių.

„Rytas“: R.J.Cole‘as 16, Jarvinas DeLaurier 12, Gytis Radzevičius ir Arnas Velička – po 11, Margiris Normantas 8, Justinas Gorhamas 7 (6 atk. kam.).

„Wolves“: Arnas Beručka 20 (6/7 trit.), Tre‘shawnas Thurmanas 13 (8 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 11, Christianas Mekowulu 10 (7 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 9.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)