Tai reiškia, kad Georgios Vovoras vis dar lieka nepralaimėjęs prie „Neptūno“ vairo. Tai – šeštoji klaipėdiečių pergalė paeiliui.

Rungtynės prasidėjo lygia kova, ką iliustravo ir tai, jog antrojo kėlinio pradžioje tvyrojo lygybė – 20:20. Ivanas Marinkovičius, Justas Furmanavičius ir Edvinas Šeškus grąžino pranašumą „CBet“ ekipai (27:22), o kol svečiai švaistė metimus pro šoną bei klydo, šeimininkai tolo – 33:24. Skirtumas tapo rekordiniu, dėl ko G. Vovoras šaukė komandą į pasitarimą.

Ą. Tubelis ėmė rodyti lyderystę, iš toli pataikė Mindaugas Girdžiūnas, o po pirmos mačo dalies „Neptūnas“ galiausiai atsiliko 33:38.

J. Furmanavičius atstatė „Cbet“ pranašumą (42:33), tiesa, jis ėmė tirpti – 41:44. Ą. Tubelis pataikė labai reikalingus metimus, bet „Neptūno“ bandymus labiau priartėti žlugdė Strahinja Mičovičius – 53:47. „CBet“ persvara pasiekė dviženklę ribą (57:47), maža to, sėkmingai kėlinį dar uždarė Ryanas Larsonas – 60:47.

Prieš akis buvo visas kėlinys ir Ą. Tubelis savo iniciatyva ėmė gelbėti „Neptūno“ kailį – 59:64. Dėjimus kūrę klaipėdiečiai atgijo ir skirtumas tirpo vos iki taško – 65:66. „Neptūnas“ galėjo ne tik persverti rezultatą, bet ir atitrūkti, tačiau baudų nepataikė Ą. Tubelis ir M. Girdžiūnas (67:66). J. Furmanavičius smeigė labai reikalingą tritaškį, tuo pačiu atsakė D. Gailius, intriga kėlėsi į keliamas minutes – 73:73.

E. Šeškui atsakė su pražanga pataikęs Ą. Tubelis, tiesa, jis vėl prametė baudos metimą. „Neptūnas“ D. Gailiaus dėka liko priekyje (77:76), nes S. Mičovičius rezultato išlyginti nepajėgė, tuo tarpu Ą. Tubelio ranka šįkart nesudrebėjo – 79:76. Likus 16 sek. pataikė L. Kreišmontas (78:79), bet D. Gailius realizavo baudas, o E. Šeškaus metimas skriejo pro šalį ir rezultato nebeišlygino.

Ą. Tubelis sužaidė karjeros mačą LKL ir finišavo su 34 taškais (12/14 dvitaškių, 1/4 tritaškis, 7/11 baudos), 13 atkovotų ir 2 perimtais kamuoliais, 4 blokais bei net 49 naudingumo balais.

Tai – naujas šio sezono efektyvumo rekordas lygoje. Ankstesnis (46 naud. balai) priklausė Zane‘ui Watermanui.

Kosminį Ą. Tubelio pasirodymą stebėjęs TV komentatorius Vaidas Čeponis apie Ąžuolą atsiliepė taip: „Lyg žmogus iš kitos planetos“.

Jonaviečius į priekį tempęs J. Furmanavičius pagerino asmeninį efektyvumo rekordą: sumetė 23 taškus, nusiėmė 7 kamuolius ir sukaupė 34 naudingumo balus.

„CBet“: Justas Furmanavičius 23 (7 atk. kam., 34 naud. balai), Ivanas Marinkovičius (7 atk. kam.) ir Ryanas Larsonas – po 12, Ousmane‘as Drame, Lukas Kreišmontas, Edvinas Šeškus ir Strahinja Mičovičius (9 atk. kam.) – po 7 taškus.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 34 (13 atk. kam., 49 naud. balai), Martynas Pacevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 11, Deividas Gailius 9 taškai (9 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)