Pirmoje tarpusavio dvikovoje Kaune pranašesnis buvo „Žalgiris“, triumfavęs 69:63. Šiose rungtynėse prie „7bet-Lietkabelis“ vairo debiutavo iš Turkijos sugrįžęs Nenadas Čanakas.

Antroji čempinonų ir bronzinių prizininkų dvikova prasidėjo šeimininkų rezultatyvia ataka ir dviem Deivido Sirvydžio taškais, bet tuoj pat dvitaškį pataikė ir Edgaras Ulanovas.

6 min. po Luko Lekavičiaus dvitaškio su pražanga ir Tomo Dimšos pataikymo žalgiriečiai pirmavo 13:7. Visgi baigiantis kėliniui iš toli taikliai atakavo Gediminas Orelikas, po dvitaškį pridėjo Gabas Maldūnas ir Martynas Varnas, tad 9 min. šeimininkai atsiliko tik 14:15.

Pirmą kėlinį taikliu metimu iš po krepšio užbaigė Kevarrius Hayesas ir „Žalgiris“ priekyje 17:15.

Antrą kėlinį sėkmingiau pradėjo šeimininkai, o po D. Sirvydžio ir Donato Sabeckio tritaškių jie pirmavo 21:17. Bet žalgiriečiai nesutriko ir sužaidus pustrečios minutės antrame kėlinyje Dovydas Giedraitis tolimu metimu rezultatą išlygino (24:24).

Įpusėjus kėliniui po dviejų G. Oreliko baudų metimų panevėžiečiai buvo priekyje 29:24. Keenanas Evansas tolimu dvitaškiu metimu sumažino atsilikimą iki 3 taškų, tačiau po komercinės minutės pertraukėlės abi komandos šaudė tuščiais šoviniais.

17 min. rezultatyvių atakų štilių nutraukė tritaškį įsūdęs Vytenis Lipkevičius, tuoj pat dvitaškiu atsakė D. Giedraitis, bet prasidėjus priešpaskutinei kėlinio minutei 32:28 pirmavo „7bet-Lietkabelis“.

20 min. K. Hayesas dėjimu iš viršaus nukirpo Panevėžio ekipos pranašumą iki 2 taškų, abi komandos per likusį laiką apsikeitė nesėkmingomis atakomis ir rezultatas liko nepakitęs, o „7bet-Lietkabelis“ pirmavo 32:30.

Trečią kėlinį galingu dėjimu iš viršaus atidarė Panevėžio ekipos vidurio puolėjas Nikola Popovičius, netrukus jis pridėjo ir dar vieną dvitaškį, o šeimininkai 22 min. atitrūko 36:30.

Nors netrukus žalgiriečiai atsakė savo 4 taškais, bet N. Popovičius ir toliau terorizavo varžovų gynybą, o po jo taiklių metimų ir M. Varno dėjimo 42:36 pirmavo šeimininkai.

Visgi „Žalgiris“ baltos vėliavos nekėlė. L. Lekavičius smeigė tritaškį, E. Ulanovas pataikė dvitaškį metimą su pražanga ir įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus 42:42.

Panevėžiečiai vis dažniau strigo kauniečių gynybos gniaužtuose, o žalgiriečiai tęsė savo taiklių metimų seriją: K. Hayesas pataikė dvitaškį, K. Evansas realizavo baudos metimą, o Danielius Lavrinovičius švystelėjo tritaškį ir „Žalgiris“ jau pirmavo 48:42.

Po minutės pertraukėlės svečių spurtą nutraukė tolimą metimą pataikęs S. Birčevičius, o D. Sirvydis tritaškiu per K. Hayeso rankas atstatė lygybę (48:48).

Baigiantis kėliniui įsismaginę abiejų komandų krepšininkai prapliupo taikliais metimais, o po trijų kėlinių 53:51 priekyje buvo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.

Ketvirtą kėlinį dviem baudų metimais atidarė T. Dimša ir švieslentėje sužibo 53:53.

Sužaidus minutę paskutiniame kėlinyje šeimininkus į priekį (57:53) truktelėjo tritaškį su pražanga pataikęs D. Sabeckis, bet tuoj pat jam skolą tolimu pataikymu grąžino K. Evansas. Po kelių nerezultatyvių atakų „Žalgirio“ įžaidėjas vieną po kito įskraidino du tritaškius, tad 33 min. svečiai pirmavo 64:60.

Snaiperių konkursą pratęsė D. Sabeckis ir T. Dimša, o tritaškių lietų galiausiai nutraukė iš po krepšio įmetęs N. Popovičius, bet įpusėjus kėliniui 67:65 pirmavo žalgiriečiai.

36 min. svečių persvarą iki 5 taškų padidino tritaškį pataikęs R. Šmitas, tuo metu panevėžiečių tolimi bandymai tikslo nepasiekė.

Šeimininkų situaciją dar labiau komplikavo puskabliu du taškus pelnęs ir savo ekipos persvarą iki 7 taškų kilsltelėjęs „Žalgirio“ kapitonas E. Ulanovas.

Nors V. Lipkevičius dar mėgino kurstyti intrigą, bet L. Lekavičius ir R. Šmitas atsakė savo tritaškiais.

39 min. „Žalgirio“ persvara pirmą kartą rungtynėse peržengė dviženklę ribą (77:66) ir didesnių abejonių dėl LKL čempionų pergalės nebeliko.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo K. Evansas, pelnęs 17 taškų (4/7 trit.) ir surinkęs tiek pat naudingumo balų.

Panevėžio ekipai 12 taškų pelnė N. Popovičius, o efektyvumu išsiskyrė 8 taškus pelnęs ir tiek pat kamuolių atkovojęs Gediminas Orelikas, kurio sąskaitoje – 13 naudingumo balų.

„Žalgiryje“ debiutavo neseniai komandą papildęs gynėjas Edmondas Sumneris. Naujokas ant parketo praleido 5,5 minutės, per kurias prametė tritaškį, sykį suklydo ir triskart prasižengė, o iš viso surinko -5 naudingumo balus.

„7bet-Lietkabelis“: Nikola Popovičius 12, Deividas Sirvydis 11, Donatas Sabeckis ir Martynas Varnas po 9, Gediminas Orelikas 8, Stefanas Birčevičius 7.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 17, Lukas Lekavičius 13, Dovydas Giedraitis ir Tomas Dimša po 9, Rolandas Šmitas 8, Edgaras Ulanovas 7, Kevarriusas Hayesas ir Laurynas Birutis po 6.

K. Maksvytis šiame susitikime vertėsi be pėdos traumą patyrusio Arno Butkevičiaus. Sekmadienį paskelbta, kad puolėjas iš rikiuotės iškrito 2-3 mėnesiams. Kauno komandai nepadėjo ir dėl kelio traumos mėnesį nežaisiantis Brady Manekas.

Rungtynėse apsilankė 5251 žiūrovas. Tiek sirgalių „Kalnapilio“ arenoje neapsilankė ne tik šiame, bet ir praėjusiame sezone.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją