Sostinės atstovai Kaune vykusiame pirmame pusfinalyje 86:94 neatsilaikė prieš Panevėžio „Lietkabelį“, nors po dviejų kėlinių pirmavo dviženkliu skirtumu – 41:31.

Abi komandos pirmame ketvirtyje tiesiog klaikiai atakavo iš toli ir kartu tepataikė 2 iš 25 tritaškių (8 proc.).

Taiklumu iš distancijos ekipos nežibėjo ir toliau, tačiau panevėžiečiai atrado kitą ginklą – kiek anksčiau iš „Wolves“ atleistą Džordžę Gagičių, kuris finišavo net su 31 tašku (10/12 dvitaškių, 11/16 baudų, 10 atkovotų kamuolių, 12 išprovokuotų pražangų) ir 44 naudingumo balais.

„Visų pirma, asmeniškai nesusitvarkėme. Gal mes galvojome, kad esame stipresni kūnais, bet nesame tokie. Tokiose situacijose reikia prieš jį dirbti iš anksto, lįsti iš priekio ir padaryti pražangą, kai jis yra dviem kojomis aikštelėje, galų gale siųsti ne į dešinę, o į kairę pusę, kur jam yra sunkiau užbaigti atakas, arba netgi prie baudų metimų linijos. Reikia tvertis ir nešti jį lauk. To mes nepadarėme.

Jis žaidė labai giliai, o taip žaisdamas jis yra labai pavojingas krepšininkas. Nesvarbu, kokios jis formos, bet kai toks patyręs žaidėjas gauna adrenalino, jis gali tokius pasirodymus labai lengvai surengti“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

18 taškų nugalėtojams pridėjo ketvirtame kėlinyje užsikūręs Deividas Sirvydis.

Vilniečiams 23 taškus sukaupė Marcusas Fosteris (2/9 tritaškiai, 3 klaidos), 14 – Margiris Normantas, 12 – Martynas Echodas (13 atk. kam.).

„Lietkabelis“ nusipelnė šitos pergalės. Mes pradėjome rungtynes tikrai geru režimu, labai solidžiai žaidėme gynyboje, praleidome tik 31 tašką. Iki didžiosios pertraukos laikėmės žaidybinio plano ir buvome susikoncentravę.

Žinojome, kad jie labai gerai žaidžia trečią kėlinį, tokia tendencija šio sezono. Labai neteisingai mes įėjome į trečią kėlinį – su atkarpa 0:7. Buvo taškai iš po krepšio su baudomis, buvo tie niekieno kamuoliai jų. Taip patyrusi jų komanda grįžo. Jie pasijuto gerai, komfortabiliai. Tokiose rungtynėse, kur reikia išlaikyti tą šaltą protą, mums to šiandien nepavyko padaryti. Deja, bet istorija pasikartojo“, – dėstė Vilniaus klubo vairininkas.

„Trūko ne tik Marcusui, bet ir kitiems tos metimų atrankos. Bet čia žinote, ne dėl puolimo pralošėme rungtynes. „Lietkabelis“ antroje pusėje mums įmetė 63 taškus. Pasimatė tas patirties skirtumas, kuris tokiame turnyre didžiulis faktorius. Mums gal trūksta to nugalėtojų mentaliteto“, – tęsė „Ryto“ strategas.

„Aišku, kyla visokių minčių. Stengiamės komandą paruošti maksimaliai, bet ne viskas visada pavyksta. Gal nepavyko įtikinti žaidėjų, kad trečiame kėlinyje varžovai įeis labai agresyviai. Lyg tai šnekėjome apie tai visą savaitę, bet gal iki žaidėjų vidaus neprisikasiau.

Man atrodo, didžioji dalis žaidėjų šitų rungtynių turėjo laukti metus, nuo pernai Šiaulių. Sutinku, kad gal pastaruoju metu mums pritrūko atkaklių rungtynių.

Sudėtį mes turime gerą, žaidėjų – taip pat gerų, bet čia jau ne pamoka, mes jų jau turėjome. Reikia gal kietesnio nugalėtojų mentaliteto“, – svarstė G. Žibėnas.

„Mes turime gerbti savo fanus. Žinau, kad jie šiandien nusivylę. Turime atsiprašyti jų. Rytoj komanda tikrai kovos dėl jų. Ir mes negalime išvažiuoti iš turnyro be pergalių, turime savyje surasti tų jėgų. Jokių pasiteisinimų negali būti, turime eiti kovoti dėl pergalės. Žinau, kad žaidėjams sunku, bet kam tai rūpi?“, – paklaustas apie rungtynių dėl trečios vietos svarbą teigė treneris, pridūręs, kad toks susitikimas, jo nuomone, apskritai nėra reikalingas.

Mažasis finalas numatytas sekmadienį 15 val. 45 min., o didysis – 19 val. 15 min. Tarp KMT bronzinio ir auksinio mačų įsiterps „Snaiperio“ konkursas, kuriame išvysime 13 taikliarankių.

Tai – jau devintasis KMT finalo ketvertas ir tik antrasis, vykstantis Kaune. Pirmąjį turnyrą laikinojoje sostinėje 2017-aisiais laimėjo „Žalgiris“, šiemet siekiantis jau penktojo titulo iš eilės.

Apskritai žalgiriečiai triumfavo net šešiuose iš aštuonių (2017, 2018, 2020, 2021, 2022 ir 2023 m.) jau surengų KMT finalo ketvertų. Likusius du trofėjus susižėrė „Rytas“, apgynęs namų sienas 2016 ir 2019 m. Tiesa, vilniečiai pastaraisiais metais stringa: per paskutinius tris turnyrus tenkinosi vienintele bronza. Geriausiu atveju, tik trečią vietą jie pasieks ir šiemet.

Tik sykį ant KMT prizininkų pakylos neteko lipti „Lietkabeliui“. Panevėžio klubas tris kartus buvo antras ir keturis – trečias.

Vienintelis kitas dar galintis pasigirti sidabru kolektyvas yra pernai finalą netikėtai pasiekęs Jonavos „Cbet“.

Utenos „Juventus“ turi du, o Klaipėdos „Neptūnas“ – vieną bronzos medalių komplektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją