Puikiai puolimę sužaidę pirmąjį kėlinį, šeimininkai iškart susikrovė užtikrintą persvarą – 30:17. Vienu metu jonaviečių pranašumas išaugo iki 19 taškų (48:29), bet svečiai, paskutinėmis sekundėmis išprovokavę pražangą tritaškio metu, sugebėjo prieš pertrauką kiek sušvelninti savo atsilikimą – 38:50.

Trečiame kėlinyje Jonavos komanda vėl šiek tiek atitolo (64:48), bet lemiamą ketvirtį jie pasitiko jau tik su vienženkliu pranašumu – 64:56. Pradėjus tiksėti paskutiniosioms dešimt minučių, pagaliau prabilo Brandonas Tabbas, kuris po 12 netaiklių tritaškių smeigė du tikslius, pridėjo net keturias baudas ir atstatė lygybę – 66:66.

Iki pat paskutiniųjų minučių kone kiekvieną ataką keitėsi pirmaujanti komanda, tačiau tuomet tritaškį pataikęs Jordanas Watsonas pasvaliečiams leido pasijausti saugiau (80:76). Netrukus į jonaviečių dvitaškį J. Watsonas vėl atsakė tolimu metimu – 83:78. Lukas Kreišmontas realizavo savo tritaškį, bet kitoje aikštės pusėje saugų atstumą pasvaliečiams grąžino Deante Johnsonas – 85:81.

Visgi intriga neišgaravo net tada – Mike'o Lewiso tolimas metimas iš deficito paliko tik tašką (84:85). Prie baudų metimo linijos stojęs B. Tabbas neklydo – 87:84. M. Lewisas tuomet sužingsniavo ir Pasvalio krepšininkai įtvirtino pergalę.

„Pieno žvaigždes“ į priekį tempė Simo Jarumbausko ir D. Johnsono tandemas. Lietuvis pelnė 19 taškų, atkovojo 15 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą, o amerikietis prie 23 taškų pridėjo 7 atkovotus kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

Rezultatyvus, tačiau ne toks naudingas buvo B. Tabbas (20 tšk.). Snaiperis šįkart pakartojo 1996-aisiais Plungės „Olimpo“ amerikiečio Joey Vickery pasiektą 19 išmestų tritaškių rekordą. Vis tik iš tokios gausos tolimų metimų tikslą pasiekė vos 3 (16 proc.).

Šeimininkų gretose lyderiavo du Mike'ai – Lewisas ir Hughesas. Pirmasis pelnė 18 taškų, išdalino 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus, o antrasis pelnė 13 taškų ir surinko 19 naudingumo balų.

Su „CBet“ marškinėliais debiutavo Justas Tamulis. Lietuvis per 10 minučių nieko teigiamo nenuveikė – prametė du metimus, sykį prasižengė ir surinko -3 naudingumo balus.

Pasvaliečiai šįkart savo gretose neturėjo Kadeemo Jacko.

„CBet“: Mike'as Lewisas 18, Mike'as Hughesas 13, Lukas Kreišmontas ir Strahinja Mičovičius po 10, Tauras Jogėla 9, Edvinas Šeškus 8, Aleksandaras Marelja 6.

„Pieno žvaigždės“: Deante Johnsonas 23, Brandonas Tabbas 20, Simas Jarumbauskas 19, Jordanas Watsonas 12.


Standings provided by Sofascore