Žalgiriečiai turnyro lentelėje pasivijo Vilniaus „Rytą“ (12-2), o „Vilkai“ smuktelėjo į trečią poziciją.

Nors akistatą kiek sėkmingiau pradėjo svečiai (6:10), eurolyginį gynybos režimą įjungę kauniečiai net 7 minutes neleido savo varžovams pelnyti taškų ir spurtavo 17:0 bei visiškai perėmė iniciatyvą – 23:10. Daugiausiai Christiano Mekowulu ir Tre'Shawno Thurmano pastangomis „Vilkams“ priartėjus iki 28:25, žaliai-balti atsakė dar vienai sausai laimėta savo atkarpa 13:0 ir į ilgąją pertrauką iškeliavo pirmaudami 41:25.

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir toliau. „Žalgiris“ ne tik išlaikė dviženklę persvarą, bet ir po Keenano Evanso bei Austino Hollinso tritaškių padidino ją iki 76:52. Likęs laikas tebuvo formalumas.

Nugalėtojų gretose ryškiausi buvo Laurynas Birutis su 14, Rolandas Šmitas su 12 ir Tomas Dimša su 10 taškų (2/2 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai).

9 taškus pridėjo Danielius Lavrinovičius (2/2 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 2/2 baudos), 8 – Austinas Hollinsas, po 6 – Edgaras Ulanovas, Keenanas Evansas ir Kevarriusas Hayesas.

„Vilkams“ 20 taškų parūpino Christianas Mekowulu (5/10 dvitaškiai, 10/10 baudų), 11 – Tre'Shawnas Thurmanas.

Likus žaisti mežiau nei dvi minutes antrą nesportinę pražangą neleistinai stabdydamas L. Birutį užsidirbęs Vaidas Kariniauskas turėjo anksčiau laiko patraukti į rūbinę.

Šiame susitikime buvo pasiektas šio sezono „Betsafe-LKL“ lankomumo rekordas „Žalgirio“ arenoje. Kauniečių tvirtovėje apsilankė 5980 žiūrovų.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 15, Rolandas Šmitas 12, Danielius Lavrinovičius 11, Tomas Dimša 10, Austinas Hollinsas 8, Edgaras Ulanovas, Kevarriusas Hayesas ir Keenanas Evansas po 6 taškus.

„Wolves“: Christianas Mekowulu 20, Tre'shawnas Thurmanas 11, Regimantas Miniotas 8 taškai.

Pirmojo rato akistatoje sostinėje pajėgesni buvo „Vilkai“, kurie parklupdė Lietuvos čempionus (75:64) nepaisant to, kad traumą patyrė Rasheedas Sulaimonas.


Abi ekipos šiuo metu stringa tarptautinėse arenose: tris nesėkmes iš eilės patyrę žalgirečiai nusirito jau į 15-ą vietą Eurolygoje.

Taip pat tris kartus paeiliui suklupę vilniečiai iškrito iš pirmojo šešeto Europos taurės A grupėje.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: trečiadienį Lietuvos čempionai svečiuosis Stambule pas Šarūną Jasikevičių ir „Fenerbahčę“, o penktadienį Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu..

„Vilkai“ savo ruožtu trečiadienį namuose priims Badalonos „Joventut“.

Įdomu, kad „Wolves“ su „Žalgiriu“ dar sykį susikaus mažiau nei po poros savaičių – gruodžio 30 d. Kėdainiuose numatytame pirmajame KMT ketvirtfinalio mače.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)