Kitą sekmadienį laikinojoje sostinėje kaip tik ir įvyks principinis šių komandų mūšis.

Jį vilniečiai pasitiks nusiteikę džiugiai. Nepaisant visų sveikatos problemų, jie šį šeštadienį „Jeep“ arenoje 93:88 palaužė Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ (11-8) ekipą.

Šeimininkams negalėjo padėti traumuota gynėjų trijulė – Marcusas Fosteris, Margiris Normantas ir Arnas Velička.

Skyles sudėtyje Giedrius Žibėnas ir jo trenerių štabas kamšė jaunaisiais talentais: 17 minučių ant parketo praleido Gantas Križanauskas, 11 – Modestas Babraitis.

„Jūs matėte kada nors krepšinio rungtynes, kad laimėtų komanda, kuri neturėtų keturių pagrindinių savo gynėjų ir įmestų 93 taškus? Tokiomis sąlygomis tai nėra lengva. Nepasikuklinius ir pasakysiu, kad treneriai padarė gerą darbą. O žaidėjai – dar geresnį, nes tuo rungtynių planu patikėjo. Ir mūsų ketvirti numeriai dažnai persivarinėjo kamuolį, ir penktas kartais būdavo priverstas tai padaryti.

Dar blogiau, kas šiandien atsitiko, tai, kad mes ruošėmės su vienu gynėju R. J. Cole'u, bet ir jis susitraumavo antro kėlinio gale, tad ir jo mes nebegalėjome naudoti. Bet žaidėjai parodė žiaurinį charakterį. Mums labai daug padėjo atsarginiai gynėjukai ir jaunimas – Grantas bei Modestas. Jie tikrai nepagadino vaizdo ir pridėjo daug, labai gerai kontroliavo varžovų gynėjus ir kamuolį, turint omenyje, kaip kietai spaudžia Utenos komanda.

Gytis Masiulis taip pat nusipelno pagyrų, nes nėra lengva sėdėti visas rungtynes, o ketvirtame kėlinyje lemiamu momentu įeiti į aikštelę. Jis padėjo atvesti komandą į pergalę. Labai džiaugiuosi šia pergale ir tuo, kad parodėme charakterį, nes nežinau, ar „Ryto“ istorijoje tokiomis aplinkybėmis ji kada nors dar buvo pasiekta“, – spaudos konferencijoje sakė G. Žibėnas.

Paklaustas, kaip „Rytas“, susidūręs su tokiomis problemomis, suksis toliau, strategas užminė mįslę.

„Tai visų pirma – į bažnyčią (šypsosi). Kitas dalykas – žinau daugmaž situaciją kiekvieno gynėjo, bet nenoriu apie ją kalbėti viešai. Tegul čia jau varžovai domisi. Prašau ir komandos, kad mes neafišuotume tų dalykų.

O kaip bus, pasižiūrėsime, kokią sudėtį mes atsivešime į kitas rungtynes. Jeigu kažkas sunkiau bus, tai priklausys nuo mūsų ambicijų, ar reaguosime, ar ne. Nes tą kovą bus reikalų. Tą patys matome tvarkaraštyje. Jeigu tos ambicijos yra, mes privalome reaguoti“, – pareiškė G. Žibėnas

„Rytą“ į pergalę vedė lietuvių trio – Lukas Uleckas su 21, laikinasis kapitonas Gytis Radzevičius su 16 (4/5 tritaškiai) ir Martynas Echodas su 13 taškų (8 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)