Kęstučio Kemzūros auklėtiniai (10-1) po pirmojo rato yra vienvaldžiai LKL lyderiai. Jie abu praėjusio sezono finalininkus – Kauno „Žalgirį“ (9-2) ir Vilniaus „Rytą“ (9-2) – paauklėjo dviženkliais skirtumais (atitinkamai 75:64 ir 84:74).

Pernai dar Rimo Kurtinaičio klausę „Vilkai“ pirmąjį LKL ratą užbaigė su kuklesniu balansu 7-4, o dešimtąją pergalę savame kieme pasiekė jau tik po Naujųjų metų – sausį (šiemet šis grafikas viršijamas beveik pusantro mėnesio).

Galiausiai nors ir užėmę trečią vietą reguliariajame sezone jie ketvirtfinalyje nelauktai įkliuvo į Virginijaus Šeškaus ir Jonavos „CBet“ paspęstas žabangas (0-2) bei liko nieko nepešę.

Nors šiemet sužaistas dar tik trečdalis sezono, „Wolves“ galimybės atrodo daug grėsmingiau.

„Vilkai turi labai didelį potencialą. Jei pasveikę Rasheedas Sulaimonas ir Jeffery Tayloras pasieks tikrai gerą sportinę formą, tai aš manau, kad jie gali rimtai susikauti su „Žalgiriu“. Aš kalbu apie LKL finalą. Aišku, iki jo dar toli ir gali dar daug kas pasikeisti ar kas pasistiprinti. Bet dabartinėje situacijoje „Žalgiriui“ gali kilti rimtų problemų“, – pastebėjo komentatorius Vaidas Čeponis.

Eksperto nuogąstavimus ir prielaidas tik dar labiau sustiprino sensacingas pirmadienio rezultatas, kai žalgiriečiai Nemuno saloje 76:88 buvo nublokšti Klaipėdos „Neptūno“ ir Ąžuolo Tubelio.

Maža to, šį sekmadienį žaliai-balti vyks į tikrai ne visada jiems svetingą Panevėžį, kur susitiks su vietos „7bet-Lietkabeliu“ (8-3). Pirmoje akistatoje namuose Kazio Maksvyčio pajėgos svečius palaužė tik po labai klampios kovos – 69:63.

Beje, būtent panevėžiečiai per visą pirmąjį ratą vieninteliai ir tesugebėjo pagauti bei iškaršti kailį „Vilkams“ – tiesa, tam jiems „Kalnapilio“ arenoje prireikė net dviejų pratęsimų (108:105).

Savo sugebėjimais gynyboje tik „Žalgiriui“ (vid. 69,7 tšk.) neprilygstantys „Wolves“ (vid. 74,9 tšk.) visoje lygoje pirmauja tiek pagal pataikomus tritaškius (vid. po 10,4), tiek pagal gynyboje atkovojamus kamuolius (vid. 26,5). Dėl jų jie lipa per varžovų galvas ir puolime (vid. 12,4), kur nusileidžia tik „Rytui“ (vid. 15).

Ir visa tai šiuo metu šešių iš eilės pergalių seriją fiksuojantys „Vilkai“ demonstruoja be šį sezoną dar nežaidusio Eurolygos čempiono J. Tayloro, taip pat sunkią traumą patyrusio Artūro Žagaro ir kuriam laikui iškritusio R. Sulaimono bei su tikrai neoptimalios formos Džordže Gagičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją