Principinę praėjusių metų finalininkų akistatą stebėjo sausakimša arena, tačiau intriga laikėsi tik du kėlinius – po ilgosios pertraukos šeimininkai įgijo dviženklį pranašumą ir jo nebepaleido.

Žalgiriečiai įskraidino beveik kas antrą paleistą tritaškį (15/31, 49 proc.), o rytiečiai pataikė tik kas trečią (6/18, 33 proc.). Be to, kauniečiai per visą mačą suklydo tik 4 kartus.

Nugalėtojų gretose sunkiai pažabojamas buvo nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kilęs Lukas Lekavičius, kuris per 23 minutes sušveitė 22 taškus (3/5 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 4/4 baudos), išdalino 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Po 13 taškų pridėjo Edmondas Sumneris (3/5 tritaškiai) ir Brady Manekas (3/5 tritaškiai), 12 – Keenanas Evansas, 9 – Rolandas Šmitas, po 6 – Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas ir Laurynas Birutis, 5 – Kevarriusas Hayesas.

„Rytui“ po 11 taškų parūpino Justinas Gorhamas ir R. J. Cole'as, po 10 – Marcusas Fosteris, Gytis Masiulis ir Martynas Echodas, 8 – Lukas Uleckas, po 7 – Arnas Velička ir Margiris Normantas.

Primename, kad prieš mėnesį Giedriaus Žibėno auklėtiniai laikinojoje sostinėje buvo labai arti pergalės, tačiau paskutinę minutę išbarstė turėtą persvarą, o viską vainikavo Marcuso Fosterio pražanga puolime lemiamos atakos metu.

Žalgiriečiai tuomet išgyveno 97:94, o pirmą mačą Vilniuje laimėjo 81:67. Per likusius 6 turus „Ryto“ šansai pagauti „Žalgirį“ tėra teoriniai.

Šeimininkų gretose sekmadienį nebuvo traumuotų Tomo Dimšos, Karolio Lukošiūno ir Arno Butkevičiaus.



Nors Eurolygoje finišavo dviem nesėkmėmis iš eilės ir galutine 14-ąją pozicija rikiuotėje, LKL čempionate kauniečiai neklumpa jau keturis su puse mėnesio – nuo lapkričio pabaigos, kai prie savų sienų sensacingai 76:88 neatsilaikė prieš Ąžuolo Tubelio temptą „Neptūną“.

Nors ir ne taip įspūdingai kaip keturiolikos paeiliui laimėjimų seriją fiksuojantys žaliai-balti, bet pergales į savo kraitį dedasi ir juodai-balti-raudoni. Pastarajame susitikime jie 113:100 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)