2013 metais, vos praėjus mėnesiui po Lietuvos pilietybės įgijimo, Maciai „pasižymėjo“ po Kaune vykusių Eurolygos rungtynių: Nauris į veidą trenkė Madrido „Real“ žvaigždei Rudy Fernandezui.

Abu mušeikos tąkart buvo gerokai įkaušę, o „Žalgiris“, iš Eurolygos gavęs 25 tūkst. eurų baudą, uždraudė Maciams lankytis arenoje. Pati lyga – į visus ULEB organizuojamus renginius.

Norėdami vėl pamatyti „Žalgirio“ kovas stipriausiame Senojo žemyno turnyre, broliai pažadėjo Lietuvos čempionams grąžinti tuos pinigus. Tik įvykdę pažadą jie vėl galėtų įžengti į „Žalgirio“ areną.

„Mums reikėjo šiuo reikalu užsiimti iš karto po incidento“, – didžiausią klaidą suprato vienas iš dvynių, savo kūną išmarginusių Lietuvos krepšinį šlovinančiomis tatuiruotėmis.

Pinigus Maciai bandė surinkti patys, bet jų sukurta sūrio ir alaus linija „Braliukai“ didelio pelno kol kas dar neatnešė.

Dėl šios priežasties nuo gruodžio mėnesio oficialiai startavo paramos fondas „Braliukai“, į kurį viso pasaulio krepšinio gerbėjai gali aukoti pinigus.

„Dabar viskas bus lengviau. Aišku, norėtumėme viską užsidirbti patys, bet ir žmonės mums reiškia didelę paramą. Europos čempionato metu Rygoje visi sirgaliai siūlė pinigus, Čikagos lietuviai taip pat klausė, kiek mums trūksta, bet mes negalėjome tų pinigų imti tiesiog į rankas – reikėjo viską iki galo susitvarkyti“, – apie fondo įkūrimo privalumus pasakojo Normundas.

Bet Maciai nesiruošia visos naštos užkrauti vien sirgaliams – jie ir toliau vystys savo verslą.

„Sukūrėme suvenyrų liniją: puodukai, magnetukai, raktų pakabukai. Ir toliau alumi ir sūriu prekiaujame. Tik nėra lengva tokioje mažoje šalyje greitai sukurti pelningą verslą: taip, turime mažą turgelį, bet niekaip nepavyksta patekti į „Maxima“, RIMI ar kitus didesnius tinklus. Jeigu būtų pavykę susitarti, tai jau tikrai bent pusę sumos būtumėm surinkę“, – sunkumais ir naujomis verslo idėjomis dalijosi dvynys.

Europos čempionato metu sulauktas sirgalių dėmesys Maciams „pakišo“ ir naują idėją – pinigus rinkti masinių renginių metu. Dėl to jie kitą savaitę Londone žada apsilankyti NBA rungtynėse, kuriuose žais ir Jonas Valančiūnas, bei SEL koncerte.

Jų planuose – ir kiti didesni renginiai Londone ar Čikagoje, kuriuose susiburia lietuvių bendruomenės. Vienas tokių – balandžio pabaigoje Anglijoje vyksiantis „Pasaulio lietuvių čempionų taurės“ turnyras.

„Mums dar reikia metų. Turime tikslą per 2016-uosius viską surinkti, o jeigu pavyks greičiau – būsime labai laimingi“, – naują, kiek realistiškesnį terminą užsibrėžė Normundas ir Nauris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)