„Aanadolu Efes“ (6/6) šiuo metu žengia aštuntas, „Žalgiris“ (4/8) kol kas yra tryliktas.

„Tai viena atletiškiausių Eurolygos komandų, kuri dominuoja kovoje dėl kamuolių puolime ir atakas užbaigia vienu, dviem ar net trimis metimais į krepšį. Jeigu mes sustabdytume jų greitą puolimą ir atkovotus kamuolius, ką galima laikyti lengvais taškais, manau, mūsų šansai laimėti Stambule padidėtų.

Taip kad laukia didelis darbas, reikia paruošti kūną ir tam tikrose situacijose kovoti su fiziškai atletiškesniu varžovu. Puolime turime žaisti taip, kaip pastaruoju metu – kuo greičiau judinti kamuolį, atlikti kuo daugiau perdavimų, kuo daugiau užtvarų per vieną ataką ir bandyti susikurti gerus metimus“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius.

Jis Turkijos ekipoje išskiria du žaidėjus – abu jie gynėjai, abu jie gimė 1989 metais ir abiejų jų ūgis po 189 cm.

„Žaidimą kuria Thomas Heurtelis su Jaysonu Grangeriu. Taip kad bus svarbu agresyviai prieš juos gintis, išstumti juos iš tų zonų, kuriose jie mėgsta žaisti. Abu labai aukšto lygio žaidėjai. Tai komanda su dideliu patyrimu, tačiau labiausiai jie išsiskiria savo atletiškumu“, - pasakojo kauniečių vairininkas.

„Turime žaisti fiziškai. Stambulo komanda labai atletiška komanda: daug bėga, meta, šoka, gerai kovoja dėl kamuolių. „Anadolu Efes“ viena geriausių puolime dėl kamuolių kovojančių komandų. Laukia daug darbo. Galėčiau išskirti B. Dunstoną ir T. Heurtelį, bet jie turi labai daug aukšto lygio žaidėjų, kovotojų. Bus sunku“, – kalbėjo žalgirietis Antanas Kavaliauskas.

Vos grįžus iš Stambulo, ketvirtadienį žalgiriečių laukia dvikova su„Unics“ ekipa (3/9), kuri užima paskutinę, 16-ąją vietą.

„Toks mūsų darbas, turime atsigauti po nemažai rungtynių: masažai ir terapijos padeda. Trečiadienį grįšime vėlai vakare, bus laiko pailsėti atsigauti. Neturime sureikšminti tokio rungtynių tvarkaraščio.

Reikia susikaupti tas tris dienas, nekreipti į nieką dėmesio, tas tris dienas atidirbti, laimėti abejas rungtynes ir eiti švęsti šventes“, – prieš rungtynes su „Anadolu Efes“ kalbėjo aukštaūgis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)