Iš „Real“ klubo pasiskolintas vidurio puolėjas A. Lima „Žalgiryje“ praleido vieną sezoną (2016-2017 m.), kurį užbaigė su žalgiriečiais tapdamas Lietuvos čempionu.

Praėjusią vasarą aukštaūgis paliko Lietuvą, bandė laimę NBA „Vasaros lygoje“, o sezoną pradėjo Turkijoje – Stambulo „Bešiktaš“ komandoje. Ten brazilas neužsibuvo – sausį jis išvyko į Kinijos čempionatą, „Xinjiang Flying Tigers“ klubą, tačiau su juo išsiskyrė jau vasario pabaigoje.

Galiu garantuoti, kad Š. Jasikevičius bus vienas iš geriausių Europos krepšinio trenerių. Kodėl? Nes jis įsigilina į kiekvieną detalę, yra savo darbo fanatikas ir išskirtinis žmogus.
Augusto Lima

Naujausia A. Limos stotele tapo Mursijos UCAM komanda, kur krepšininkas yra žaidęs dar prieš persikeldamas į „Žalgirį“ ir neslepia, kad labai norėjo ten sugrįžti iš didžiausios Azijos šalies.

Juk būtent Mursijoje gyvena A. Limos žmona ir poros dukrelė, gimusi praėjusių metų gegužę – per patį LKL pusfinalio tarp „Žalgirio“ ir „Neptūno“ įkarštį.

Tuomet žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius A. Limą išleido į Ispaniją lankyti žmonos ir dukrelės, o spaudos konferencijoje trenerio išsakytas moralas apie vaikus apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą ir socialinius tinklus.

„Labai norėjau sugrįžti čia ir būti kartu su savo dukrele, žmona. Be to, Mursijoje žmonės mane mėgsta, pats mėgaujuosi buvimu čia – jaustis patogiai svarbu kiekvienam žmogui“, – kalbėdamas su ispanų radijo laidos „Tirando a Fallar“ žurnalistais prisipažino A. Lima.

Ispanijos čempionate gynybinio pobūdžio krepšinį mėgstantis žaisti aukštaūgis brazilas jau sužaidė 4 rungtynes, per kurias ant parketo praleido po 16 min., pelnė po 4 taškus, atkovojo po 3,8 kamuolio ir rinko po 6,5 naudingumo balo.

A. Lima sutartimi vis dar yra susietas su „Real“ klubu, aukštaūgį vis skolinančiu kitoms komandoms. Dėl šios priežasties brazilas nežino, kur jo karjera pakryps ateinančiais metais.

„Nuo liepos mėnesio pradžios aš vėl tampu visateisiu „Real“ žaidėju. Ir tuomet jau Madrido klubas nuspręs, kas laukia manęs“, – pripažino jis.

Duodamas interviu A. Lima atskleidė negalintis pamiršti pažinties su „Žalgirio“ treneriu Š. Jasikevičiumi ir tvirtina, kad lietuvis jo požiūriui į gyvenimą padarė didžiulę įtaką.

„Aš tapau geresniu žaidėju ir apskritai žmogumi nuo tada, kai pirmą kartą išvykau iš ACB lygos ir persikėliau į Kauną. Kelionė į Lietuvą man labai padėjo, nes iš Šaro išmokau daugybės dalykų. Jam būsiu dėkingas visą gyvenimą už tai, ką jis padarė man ir mano šeimai, kai gimė dukrelė“, – pasakojo A. Lima.

Brazilas įsitikinęs, kad dabartinio „Žalgirio“ trenerio laukia šlovinga karjera.

„Galiu garantuoti, kad Š. Jasikevičius bus vienas iš geriausių Europos krepšinio trenerių. Kodėl? Nes jis įsigilina į kiekvieną detalę, yra savo darbo fanatikas ir išskirtinis žmogus“, – dėstė A. Lima.

Praėjusį sezoną Eurolygoje, vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius, A. Lima sužaidė 30 rungtynių. Vidutiniškai brazilas pelnė po 4,6 taško, sugriebdavo po 3,7 kamuolio ir rinkdavo po 6,3 naudingumo balo per 15 min. ant parketo.

Po šio sezono A. Limą „Žalgirio“ gretose pakeitė amerikietis Brandonas Daviesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)