2012-2013 metų sezono Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje prieš Oklahomos „Thunder“ D. Motiejūnas ant parketo žengė pirmame mače ir jame per 5 minutes spėjo pelnyti 5 taškus. Daugiau galimybių iš Kevino McHale'o mūsiškis nesulaukė, o „Rockets“ pralaimėjo seriją 2:4.

Po metų Hjustono ekipa taip pat pirmame atkrintamųjų rate 2:4 nusileido Portlando „Trail Blazers“, o 213 cm ūgio kaunietis nuo suolo taip ir nepakilo.

Atrodė, kad praėjęs sezonas bus kitoks. Tačiau savo vietą „Rockets“ komandoje atradęs ir karjeros rekordus nuolat gerinęs D-Mo patyrė sunkią nugaros traumą, dėl kurios NBA atkrintamąsias turėjo stebėti per televizoriaus ekraną.

Tuomet be D. Motiejūno ir Patricko Beverley likusios „raketos“ nužygiavo iki pat konferencijos finalo, kuriame 1:4 neprilygo būsimiems čempionams Ouklando „Golden State Warriors“ krepšininkams.

„Rockets“ po nesėkmės žurnalistams guodėsi, kad turėję pilną sudėtį būtų galėję rimčiau pasipriešinti varžovams. Šiemet Hjustono žaidėjai sulaukė šanso tai įrodyti – sveikas yra tiek P. Beverley, tiek D. Motiejūnas, o pirmasis varžovas Vakaruose – būtent „Warriors“.

„Džiaugiuosi, kad šiemet esu situacijoje, kuomet galiu žengti ant parketo ir žaisti“, – neslėpė D. Motiejūnas.

Po nugaros operacijos, varginančios reabilitacijos ir nepasisekusių mainų su Detroito „Pistons“ atsigavęs lietuvis šiame sezone aikštėje pasirodė 22 mačuose, kuriuose vidutiniškai žaisdavo 15 minučių, pelnydavo 6,2 taško ir po krepšiais sugriebdavo 2,9 kamuolio.

„Nekantrauju, bet privalau būti susikaupęs ir pasiruošęs aikštėje atiduoti 100 proc. jėgų“, – ryžtingai kalbėjo D-Mo.

Pirmoji „Rockets“ ir NBA rekordininkės „Warriors“ akistata Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje – jau šeštadienį nuo 22.30 val. Lietuvos laiku.

Visas šios serijos tvarkaraštis:

1 rungtynės – Ouklande balandžio 16 d. 22.30 val. Lietuvos laiku
2 rungtynės – Ouklande balandžio 19 d. 5.30 val. Lietuvos laiku
3 rungtynės – Hjustone balandžio 22 d. 4.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Hjustone balandžio 24 d. 22.30 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Ouklande
6 rungtynės* – Hjustone
7 rungtynės* – Ouklande
* – jei prireiks

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)