Šarūnas Jasikevičius prieš išvykdamas į Stambulą nedvejodamas pareiškė, kad V. Micičius yra vienas „Anadolu Efes“ lyderių, kuriam reikės skirti itin daug dėmesio.

Įžaidėjas tai parodė sekmadienį Turkijos čempionato mače įmesdamas net 28 taškus ir leisdamas savo ekipai pratęsti sėkmingą sezono startą – Ergino Atamano auklėtiniai kol kas nepralaimi.

Savo mintimis apie „Žalgirį“ pasidalinęs 24-erių krepšininkas papasakojo ir apie tai, kodėl naujame klube jis jau nuo pat sezono pradžios demonstruoja itin solidų žaidimą.

– Vasilije, kaip sekasi apsiprasti naujoje komandoje?

– Kol kas viskas sekasi solidžiai. Laimėjome daugiau rungtynių nei pralaimėjome. Pasiruošimo procesas buvo gana ilgas, tačiau to reikėjo, nes sezonas pradėjo ankstyvu ir svarbiu šalies supertaurės maču prieš „Fenerbahče“. Laimėjome šį mačą, naujai surinktai komandai tai suteikė daug svarbaus pasitikėjimo savimi. Po šios pergalės laimėjome prieš pajėgius oponentus nacionaliniame čempionate, o sėkmingai startavome ir Eurolygoje.

Kalbant apie mane patį, stengiuosi prisitaikyti kuo greičiau, nes komandoje esu naujokas. Viską kiek palengvino tai, jog esu čia nuo pirmos dienos. Nepraleidau nė dienos pasiruošimo, todėl dabar man sekasi neblogai.

– Praėjusią savaitę surengėte įspūdingą pasirodymą, kai pelnėte 28 taškus. Kas leidžia demonstruoti tokį pasitikėjimą savimi?

– Tiesiog stengiuosi išnaudoti savo šansus. Tose rungtynėse iki pertraukos žaidėme prastai, todėl jaučiau atsakomybę, turėjau stumti komandą į priekį ir padėti jai laimėti. Jaučiausi gerai ir surengiau vieną geriausių savo karjeros pasirodymų. Esu laimingas dėl to, tai bus naudinga man ateityje.

– Jūsų komandoje – net trys buvę žalgiriečiai. Ar tai padeda greičiau apsiprasti Stambule?

– Tai puiku. Ypatingai sutariame su Brocku, kuris dirbo Šaro sistemoje. Kartais suprantame vienas kitą netgi daug nesikalbėdami, o tai yra nuostabu. Apie Kauną pasikalbame ir su Jamesu Andersonu.

– Kaip jums patinka šio sezono „Žalgirio“ komanda. Kas keičiasi jos žaidime?

– Manau, jog „Žalgiris“ vėl sužais nuostabų sezoną. Ši komanda turi nuostabų trenerį, kuris atlieka fantastišką darbą. Sezono pradžioje jam reikės šiek tiek laiko, bet tikiu, jog komanda įsivažiuos. Kai kurie žmonės tuo netiki, bet aš tikiu, nes puikiai žinau, kas dabar vyksta Kaune.

Taip, sudėtyje įvyko nemažai pokyčių, bet vieni geriausių žaidėjų liko. Artūras Milaknis turėtų gauti didesnį vaidmenį, o Brandonui Daviesui jau nebereikia nieko įrodinėti. Pernai jam reikėjo pusės sezono įsivažiuoti, o dabar jis neabejotinai yra vienas svarbiausių. Visi kiti žaidėjai taip pat yra labai geri, o kai turi tokį trenerį, viskas yra įmanoma.

– Kaip manote, kas jūsų komandai bus svarbiausia trečiadienio akistatoje su „Žalgiriu“?

– Turėsime būti rungtynėse visas 40 minučių. Tai išmokau iš Šaro. Tai jo filosofija. Po dviejų pralaimėtų rungtynių žalgiriečiai atvyko čia labai motyvuoti. Neabejoju, jog nuo pirmųjų minučių jie bus ypatingai agresyvūs. Mes turėsime atsakyti tuo pačiu.

– Kokios ypatingos jums bus šios rungtynės prieš buvusią komandą?

– Pernai pirmą kartą žaidžiau prieš buvusią komandą, kai susitikome su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tai buvo tikrai ypatinga. Manau, jog žaisdamas prieš „Žalgirį“ jausiuosi kaip kitaip. Tai bus normalios, eilinės rungtynės. Žinoma, džiaugiuosi, jog pamatysiu savo draugus, tačiau turiu žiūrėti į mačą taip, kaip žiūriu į bet kurį kitą.

– Ar dar bendrauji dabartiniais žalgiriečiais?

– Pasikalbu su Brandonu, mes buvome kambariokai. Socialinių tinklų pagalba kartais persimetame vienu kitu žodžiu su visais.

Eurolygos rungtynės tarp Stambulo „Anadolu Efes“ ir Kauno „Žalgirio“ vyks trečiadienį 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)