Sezono pradžioje Jasminas Repeša lietuvį Eurolygoje ant parketo per 11 mačų vos kartą laikė daugiau nei 20 minučių, o per paskutines trejas rungtynes Mantas jau žaidė vidutiniškai po 28 minutes.

Bet Italijos čempionate situacija – kur kas keistesnė: 195 cm ūgio gynėjo minutės aikštėje svyruodavo nuo 3 iki 29 minučių.

„Sunku priprasti, nes tas vaidmuo keičiasi. Vieną kartą taip, kitą – kitaip. Tokia situacija, tiesiog reikia derintis, taikytis. Rinktinėje yra vienaip, klube yra kitaip. Reikia atrasti savo žaidimą iš tokios situacijos, kokią gaunu“, – pats paaiškinti tokios situacijos negalėjo M. Kalnietis.

Antradienio vakarą jis sužaidė geriausias sezono rungtynes, per 24 minutes pataikęs 5 tritaškius iš 10, pelnęs 21 tašką ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Ar tai ženklas, kad Mantas įsibėgėja?

„Ta forma – toks sudėtingas dalykas. Sužaidi vienas rungtynes ir atrodo, kad tu jau formoje. Poros nesužaidi ir atrodo, kad ne formoje. Nežinau, kas ta forma. Vakar buvo neblogos rungtynės, bet kas iš to? Mūsų komandinis rezultatas vėl tas pats – grįžome nuleidę galvas“, – po nesėkmės 87:91 prieš Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipą kalbėjo lietuvis.

Nepaisant šio pralaimėjimo „Emporio Armani“ (11/2) klubas yra vienvaldis Italijos pirmenybių lyderis. Tačiau situacija Eurolyga – kur kas sunkesnė: suklupta net paskutinėse septyneriose rungtynėse iš eilės. Tai – blogiausias visų laikų klubo rezultatas stipriausiame Europos krepšinio turnyre.

Būtent tokia subyrėjusi Milano komanda (4/10) ir pasitinka Kauno „Žalgirį“ (5/9), su kurio ginklus surems ketvirtadienį nuo 21.30 val. Lietuvos laiku.

„Nieko naujo nepasakysiu, tikrai atrodo įspūdingai, – kauniečius gyrė Eurolygoje po 5,8 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo per 19 minučių renkantis Mantas.

– Žaidžia labai drausmingą ir protingą krepšinį. Jų pagrindinė savybė, kad važiuoja ne pasižaisti, o laimėti. Manau, tas yra svarbiausia. Tai didelis visų – ir trenerių, ir žaidėjų, ir klubo vadovų – indėlis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)