„Tai buvo sunkiausios dienos mano gyvenime, tačiau dabar danguje turime dar vieną angelą. Mano mama buvo pavyzdys visiems aplinkiniams, šeimai, giminėms, bičiuliams. Aš apkabinu visus, kurie mane palaikė ir palaikys mūsų šeima skaudžios netekties akimirką. Labai sunku, tačiau reikia stengtis išlikti tvirtiems“, – prabėgus keletui dienų po skaudžios netekties ištarė R. Rubio.

Krepšininko mama, išauginusi tris vaikus (R. Rubio turi jaunesnius brolį Marcą ir seserį Laia) Anapilin iškeliavo po klastingos ir sunkios kovos su vėžiu.

Kaip paaiškėjo vėliau, Minesotos „Timberwolves“ krepšininkas darė viską, kad išsaugotų brangiausio savo šeimos žmogaus gyvybę. T. Vives geriausių medikų pagalba buvo suteikiama ir Ispanijoje, ir pas geriausius Mineapolio medikus, tačiau nugalėti sunkios ligos nepavyko.

Vos pasibaigus NBA sezonui R. Rubio iš karto išskrido į Ispaniją, kur kartu su savo mama praleido paskutines jos gyvenimo dienas. Kovą vėžiui pralaimėjusi ispanė buvo palaidota gimtojoje Barselonoje.

„Atėjo diena, kuri, tikėjomės, neateis niekada. Tačiau toks žiaurus yra mūsų gyvenimas. Visgi nuo šiandien danguje spindės nauja žvaigždė. Mes niekada nepamiršime tavęs, ir to, ką mus išmokei – gerbti aplinkinius, jų požiūrį, jų gyvenimo būdą, nepamiršime tavo šypsenos. Ačiū už viską, mama. Tavo sūnus, mano gyvenimas, mano viskas“, – jautriai apie šeimos tragediją atsiliepė R. Rubio brolis Marcas.

Prabėgus beveik dviems mėnesiams po tragedijos R. Rubio nusprendė pagerbti savo mamą ir prisidėti prie kovos su klastinga liga.
Tai buvo sunkiausios dienos mano gyvenime, tačiau dabar danguje turime dar vieną angelą.
Ricky Rubio
Antradienį paskelbta, kad rugsėjo 24-ąją Minesotos „Target Center“ arenoje bus surengtos labdaros rungtynės, skirtos mirusiai T. Vives.

R. Rubio inicijuojamose rungtynėse dalyvaus krepšininkai Karlas-Anthony Townsas, Andrew Wigginsas, Kennethas Fariedas ir Ronny Turiafas, kurie sutiko ne tik pasirodyti aikštelėje, bet ir skirti pinigų R. Rubio kuriamam kovos su plaučiu vėžiu paramos fondui bei kitoms panašaus tipo organizacijoms.

Šeimos tragediją išgyvenęs R. Rubio prieš keletą dienų viešėjo Kaune, kur Ispanijos rinktinė žaidė kontrolines rungtynes su Lietuvos krepšininkais. Visgi ant parketo ispanas nepasirodė. Buvo skelbta, kad tai padaryti jam sutrukdė sveikatos problemos.

Manoma, kad ketvirtadienio vakarą Malagoje vyksiančiose atsakomosiose komandų rungtynėse R. Rubio ant parketo jau pasirodys.

Ispanijos ir Lietuvos rinktinės Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių turnyrą pradės vienoje grupėje, kur kausis kartu su Brazilijos, Argentinos, Nigerijos ir Kroatijos nacionalinėmis ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)