„Žalgiris“ – „Stelmet“, penktadienis 20:00, CRS Hall Zielona Gora

Naujojo sezono Eurolygos tvarkaraštis „Žalgiriui“, atrodo, tikrai palankus, tačiau vien dėl to džiūgauti būtų naivu – savo pajėgumą reikės įrodyti aikštėje. Pirmasis mačas penktadienį – išvykoje prieš potencialiai silpniausią grupės, gal ten ir visos Eurolygos komandą – Lenkijos čempioną Zelionos Goros „Stelmet“.

Blogiausia ką gali padaryti „Žalgiris“, tai galvoti, kad penki sidabrinės rinktinės žaidėjai jiems iš anksto garantuos pergalę Lenkijoje ir vykti pasiimti lengvų taškų. Prieš taip pagalvojant reikėtų atsiversti Lietuvos krepšinio metraštį ir pasiskaityti apie 2009-ųjų įvykius Vroclave ir Lodzėje.

„Stelmet“ tikrai ne iš kelmo spirti. Jų komandoje – net keturi Lenkijos rinktinės žaidėjai, tiesa tik vienas iš jų – Mateuszas Ponitka atliko svarbų vaidmenį prieš mažiau nei mėnesį pasibaigusiame Europos čempionate. Iš tų, kurie per daug nepasižymėjo Monpeljė vykusiose A grupės varžybose verta išskirti ilgametį Zelionos Guros komandos lyderį Lukaszą Koszareką ir į aukščiausią lygį sugrįžusį veteraną Szymoną Szewczyką. O visam Lenkijos komandos paradui vadovauja Lietuvos krepšinio gerbėjams neblogai pažįstamas slovėnas Sašo Filipovskis – Liublianos „Olimpija“ krepšinio mokyklos absolventas.

Legionierių frontas Zelionos Guros komandoje kol kas sunkiai nuspėjamas. Vienintelis mums gerai pažįstamas veidas – „Lietuvos Ryte“ 2009/10 metų sezone žaidęs Dejanas Borovnjakas. Nors serbas Vilniuje gerų rezultatų nedemonstravo, vėliau klajodamas po įvairius Europos klubus jis įrodė savo potencialą, o prieš trejus metus, atstovaudamas tai pačiai „Stelmet“ Europos taurėje rinko beveik po 16 taškų.

Gynėjų grandyje lenkai turi du Europoje jau daugiau ar mažiau apšilusius amerikiečius – Demarquisą Bostą ir J.R. Reynoldsą. Pastarasis – gerokai labiau patyręs ir užgrūdintas kovų Europos krepšinio aikštelėse. Tiesa, didžiąją savo karjeros dalį elitinėms Prancūzijos komandoms atstovavusiam amerikiečiui, šis sezonas Eurolygoje bus debiutinis.

Tuo tarpu „Žalgiris“ vietiniame fronte kol kas atrodo solidžiai. Išvengusi netikėtumų pirmose ketveriose LKL rungtynėse Kauno komanda vidutiniškai meta po 80 taškų, o į savąjį krepšį praleidžia tik po 62. Apskritai, tiek kauniečiai, tiek „Stelmet“ yra labiau gynybinio stiliaus komandos. „Žalgiris“ pernai tiek iš komandos gerbėjų, tiek ir iš krepšinio specialistų susilaukė pagyrų už solidžią gynybą, kuri jiems padėjo penktą kartą iš eilės iškovoti Lietuvos čempionų titulą.

Praėjusį sezoną būtent dėl skylėtos komandos gynybos Zeliona Guros komandos vadovai atsisveikino su tuometiniu strategu Andrzejumi Adameku, kurį pakeitęs Sašo Filipovskis sugebėjo įskiepyti savo žaidėjams gynybinius krepšinio pagrindus ir sugrąžino juos į šalies čempionų sostą.

Eurolygos sezono startas ir dvi gynybinio stiliaus komandos – rezultatyvių rungtynių tikėtis tikrai neverta, todėl manau, kad bendras mačo rezultatas neturėtų viršyti 143 taškų ribos, o „Žalgiris“ turėtų grįžti su pergale.

O su krepšinio gerbėjais susigirdėsime „TonyBet“ lažybose gyvai, kur „Žalgirio“ ir „Stelmet“ mačą komentuosiu tiesiogiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)