Tačiau antradienį „Švyturio“ arenoje žiūrovai tapo pirmosios Karaliaus Mindaugo taurės staigmenos liudininkais. „Neptūnas“ 77:85 nusileido Alytaus „Dzūkijai“ ir pasitraukė iš tolimesnių taurės kovų.

Dalis žiūrovų pralaiminčią komandą palydėjo švilpimu ir gėdinančiais šūksniais.

Nesėkmei neliko abejingas ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino tekstu apie „Neptūno“ pralaimėjimą ir negailėjo kritikos ekipai.

„Še tau boba ir devintinės.. Nepaisant to, kad sportas yra sportas (...), pasakyti galima keliais žodžiais – buvo sarmata stebėti tokį fiasko ir žinoma, daugiau nei apmaudu.

Kaip dabar pažvelksite „Neptūno“ sirgaliams į akis po tokio pragariško žaidimo? Ar po pergalės Alytuje per savaitgalį „sudrėko parakas“? Ar patikėjote, kad viskas padaryta ir liko tik formalumas?“, – savo profilyje rašė V. Grubliauskas.

Vytauto Grubliausko "Facebook" įrašas

Tuo tarpu po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Kazys Maksvytis prisiėmė kaltę dėl košmariškos nesėkmės, bet apeliavo į sirgalių veiksmus.

„Visų pirma noriu pasveikinti „Dzūkiją“ ir atsiprašyti mūsų fanų. Be abejo, turiu prisiimti visą atsakomybę už šį pralaimėjimą.

Nuo pradžių nepavyko nuteikti komandos kovai. Rungtyunių eigoje atsidaro baimė, kad galime pralaimėti namie. Rizikavome, nesilaikėme savo taisyklių, praleidome per daug taškų, kiekvieną kėlinį po 20 ir daugiau.

Visų antra, kad ir kaip būtų man gėda, nemanau, kad tikri komandos fanai po tokių įvykių šaukti gėda ir palikti mūsų ekipą dar nesibaigus rungtynėms.

Taip gaunasi, kad Maksvytis žaidžia su likučiais ir yra blogas treneris bei bloga komanda, o kiti susirenka geriausius ir yra geri“, – piktinosi K. Maksvytis.

Anot jo, meškos paslaugą padarė lengva pergalė šeštadienį Alytuje, po kurios komanda atsipalaidavo.

„Varžovai pakeitė savo taktiką. Nenuteikėme kautis visas 40 minučių. Čia trenerio kaltė.

Neapsiverčia liežuvis kaltinti blankiai žaidusio Renaldo Seibučio, kai jis pusę sezono mus traukė. Taip, reikėjo šiandien šviežesnių jėgų. Bet namie turime lamėti prieš „Dzūkiją“, o to nepadarėme“, – teigė „Neptūno“ strategas.

Į taurės pusfinalį patekusi Alytaus „Dzūkija“ susitiks su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ poros nugalėtoju.

Kitoje KMT ketvirtfinalio poroje Panevėžio „Lietkabelis“ namuose 86:76 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir žengė į pusfinalį. Praėjusių metų taurės finalininkas „Lietkabelis“ susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ poros nugalėtoju.

Kitos KMT ketvirtfinalio kovos:

Trečiadienis

18.00 val. Kauno „Žalgiris“ – „Šiauliai“

20.10 val. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“

Finalo ketvertas „Švyturio“ arenoje vyks vasario 17-18 dienomis. Pirmąją dieną bus žaidžiami pusfinaliai, o antrąją dieną paaiškės taurės savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)