Nors dar trečiadienį (vasario 3) D. Motiejūnas kalbėjo apie tai, kad „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje sužais dvejas rungtynes, prabėgus parai jis sulaukė netikėto „Rockets“ vadovų skambučio.

Jam teko krautis lagaminus ir žaibiškai skristi į Fyniksą, kur „Rockets“ penktadienį (vasario 5) žais NBA reguliariojo sezono rungtynes su vietos „Suns“. Priežastimi tapo puolėjo Terrence'o Joneso avarija, į kurią krepšininkas pateko pakeliui į oro uostą – žaidėjui kelionę į Fyniksą teko atšaukti.

„Tai nebuvo planuota. Vakar aš aplankiau tris valstijas per vieną dieną, o tai sekina. Klubas man pasakė, kad esu reikalingas, neturėjau ką daryti, – neįprastą situaciją komentavo D. Motiejūnas. Aš esu Plėtojimosi lygoje tam, kad padėčiau komandai, ir kad pasiruoščiau būti naudingas „Rockets“. Aš ten nekeliauju savo asmeniniais reikalais. Taigi, klubas pasišaukė mane nes pasakė, kad turi problemų.“

„T. Jonesas pateko į autoavariją, aš tikiuosi, kad jam viskas gerai. Clintas Capela taip pat nesijautė labai gerai, serga ir Harrellas Montrezlas. Todėl klubui manęs reikėjo“, – konstatavo D. Motiejūnas.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad „Rockets“ lietuvį pasišaukė be jokio reikalo. Krepšininkas tik papusryčiavo su komanda, pasitreniravo ir yra vėl pasirengęs sugrįžti į Plėtojimosi lygą. Anot D. Motiejūno, iš vienos pusės tokia situacija yra juokinga, tačiau kartais juokas ir nebeima.

„Visgi šiandien (vasario 4) jie tarsi užvalgė kažkokių magiškų pupelių. C. Capella yra sveikas, o aš grįžtu į D-lygą padėti savo komandai. Tai juokinga, bet kartu ir nebejuokinga. Kelionės – tikrai ne smagiausias mano užsiėmimas. Tačiau aš turiu padėti „Vipers“, – kalbėjo jis.

D-Mo tvirtina, kad padės „Vipers“ dvejose artimiausiose Plėtojimosi lygos rungtynėse ir tik tada bus priimtas sprendimas, ką daryti toliau.

„Aš teikiu pirmenybę sudarytam planui. Pasakiau „Rockets“ klubo direktoriui Darylui Morey, kad nematau tikslo būti komandoje, jeigu nežaidžiu. Aš noriu būti naudingas ekipai, tačiau nematau prasmės būti klube, jeigu nesu pasiruošęs žaisti ir esu prastos sportinės formos. Paskutinėse „Vipers“ rungtynėse jaučiausi gerai, manau, kad dabar gausiu dar daugiau minučių“, – pažymėjo jis.

Pirmosiose rungtynėse „Vipers“ klube D. Motiejūnas pelnė 10 taškų ir atkovojo 7 kamuolius per 20 minučių.

„Mes norime, kad jis jaustųsi komfortabiliai. Todėl jis ir keliauja į Plėtojimosi lygą. Manome, kad geriausias būdas sugrįžti į formą – žaisti vis daugiau ir daugiau. Taigi, jis žais 20 minučių, 25 minutes, 30 minučių, pagaus ritmą, o tada atvyks čia pas mus atgalios“, – konstatavo „Rockets“ vyriausiasis treneris J. B. Bickerstaffas.

D. Motiejūnas Plėtojimosi lygoje:

NBA lygoje šiame sezone 25-erių puolėjas sužaidė tik 14 rungtynių, per kurias rinko po 5,6 taško ir atkovojo po 2,1 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)