Visgi panašu, kad D. Motiejūnui per daug liūdėti nereiktų – „motorų miesto“ komandos vyriausiasis treneris Steve‘as Van Gundy leido suprasti, kad „kapitonas kablys“ yra beprotiškai laukiamas ir norimas.

„Labai gaila, kad turėjome atsisakyti Joelio Anthony paslaugų, tačiau gavome šansą į komandą pasikviesti jauną, talentingą, universalų žaidėją – Donatą Motiejūną, – kalbėjo treneris. – Dabar turime 213 cm ūgio krepšininką, kuris gali pataikyti iš po krepšio abejomis rankomis, kuris gali įmesti tritaškį, gerai perduoti kamuolį. D-Mo taip pat yra daugiau nei vidutiniškas gynėjas. Dar vienas vaikinas, kuris mūsų komandai pridės talento ir universalumo. Tiesiog negalėjome praleisti tokios geros progos pasikviesti tokį žaidėją.“

D. Motiejūnas su dar vienu naujoku Tobiasu Harrisu atskuba į Detroito komandą po krepšiu padėti grumtis Andre Drummondui, Marcusui Morrisui, Aaronui Baynesui ir Anthony Tolliveriui.

– Kokia situacija yra su D. Motiejūno nugara ir kiek ji jus neramina?

– Jis yra sveikas ir pasiruošęs žaisti jau dabar. Tačiau visada kažkiek nerimauji dėl nugaros. Kalbant apie fizinę kondiciją, tai kai tik D-Mo atvyks, daktarai jį ištirs labai kruopščiai. Ta rizika yra paskaičiuota – galbūt šie mainai mums buvo ir rizikingesni nei kiti galimi, tačiau iš jų tikimės tikrai gero rezultato. Tai yra vaikinas, kuris praėjusiais metais įmesdavo po 12 taškų, atkovodavo po 6 kamuolius, dvitaškius metė 50 proc., tritaškius – 37 proc., o jo komanda nužygiavo iki pat Vakarų konferencijos finalo. Tai tikrai talentingas krepšininkas, kuris praėjusiais metais beveik visada žaidė petys petin su Dwightu Howardu.

Todėl jis gali žaisti ir su Andre Drummondu, arba būti atsarginis vidurio puolėjas – dabar komandų „centrai“ meta ir iš vidutinių nuotolių, ir iš tritaškių, o D. Motiejūnas taip pat sugeba tai daryti. Dabar, kai prisijungė D. Motiejūnas, manau, kad galime prisitaikyti prie bet kokio varžovo penketo. Galime žaisti žemu penketu su Marcusu Morrisu ir Tobiasu Harrisu, galime žaisti ir aukštu su Donatu. Beje, jam tik 25-eri metai. Manau, kad prie savo komandos branduolio pridėjome dar vieną talentingą žaidėją.

– Kiek laiko domėjotės D. Motiejūnu? Įvairūs gandai pradėjo sklisti dar praėjusią vasarą.

– Donato labai norėjome jau tikrai seniai. Kai mūsų skautai dirba kartu, štai kas atsitinka prieš pat užsidarant mainų langui. Tiek Donatas, tiek Tobiasas buvo labai, labai aukštai mūsų norimų žaidėjų sąraše. Praėjusią vasarą nepavyko prisivilioti T. Harriso, nes jis buvo apribotas laisvasis agentas, o D. Motiejūnas neseniai buvo patyręs traumą.

Nežinojome, kaip viskas baigsis, tačiau šie du vyrukai mūsų skautams patiko tikrai labai ilgai. Ne tik dėl talento žaidžiant krepšinį, bet ir dėl jų būdo savybių – jie abu yra šaunūs ir labai kompetetingi vyrukai. Jeigu prieš dvi savaites būtumėte sakę, kad turėsime galimybę pasikviesti juos abu, būtume tiesiog nusijuokę. Tiesiog nematėme būdų prisivilioti juos abu.

– Artėjančią vasarą D. Motiejūnas taps apribotuoju laisvuoju agentu. Kokie jūsų planai?

– Gavome žaidėją iš komandos, kuri nėra užtikrinta ar ji tinkamai paskirstys savo resursus vardan to, kad sumokėtų D-Mo. Svarstėme apie šią situaciją ilgai ir sunkiai. Kaip ir sakiau, tai yra paskaičiuota rizika. Nemanau, kad kas nors NBA žino, kaip atrodys vasaros turgus. Tiesiog pamatuoji tiek, kiek gali. Mes savo situaciją išanalizavome – visi scenarijai mums leidžia galvoti, kad mes turime labai geras galimybes pasirašyti naują sutartį su D-Mo. Faktas yra tas, kad jis yra apribotasis laisvas agentas, o tai reiškia, kad jis negali palikti mūsų komandos mums to nenorint.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)