„Kaip aš ten patekau? Prastūmė“, – juokavo apie gautą darbą Denverio klube M. Pocius, o įsibėgėjus pokalbiui pridūrė, kad paskui Artūrą Karnišovą, kuris iš „Nuggets“ persikėlė į Čikagos „Bulls“ klubą, traukti neketina.

„Viskas nusistovėjo, su Tomu Balčėčiu liekame Denveryje. Tomas gavo pasiūlymą keltis į Čikagą, bet liko Denveryje. Jis kils, jo pareigos atsakingos. Mano – su laiku. Bus mažiau žmonių ofise, tai atsakomybės daugės“, – pasakojo M. Pocius.

Paklaustas, kiek kartų skiriasi jo alga nuo geriausių metų krepšinio aikštėje, Martynas mintinai nesigriebė skaičiuoti: „Ooo... čia jau kalkuliatoriaus reikėtų. Labai dideli skaičiai. Galbūt dabar gaunu 20-30 kartų mažiau“.

Per savo karjerą Kauno „Žalgirio“, Madrido „Real“, Stambulo „Galatasaray“ komandų garbę gynęs krepšininkas sakė, kad krepšinio labai nepasiilgsta.

„Dirbu krepšinyje, tai gal dėl to ne taip pasiilgstu jo. Ar pasiilgstu žaidimo? Galbūt kažkiek, bet pergalės, įspūdingi momentai, dėmesys, pinigai yra tik maža dalis to, iš ko susideda buvimas krepšininku. Kai pagalvoju, kad dabar reikėtų iš ryto anksti keltis, eiti į treniruotę, vėliau dar kartą vakare, tas žaidimas per skausmus, durni treneriai, kurie pyksta... to nepasiilgstu. Pergales, šventimus po pergalių, prisiminsiu ilgai. Tačiau to viso sezono „arimo“ jau nepasiilgstu“, – teigė dėl skausmų būdamas 31 metų karjerą baigęs M. Pocius.

Visi jauni žaidėjai, kurie yra „Žalgirio“ arba „Ryto“ sistemoje, jie yra sekami, visi yra įdomūs ir turi galimybę praverti NBA vartus. Sunku pasakyti, kaip viskas bus ateityje, tačiau ateinančios kartos, vienas ar kitas tikrai yra, kurie domina NBA klubus.
Martynas Pocius

Jis prisiminė ir istoriją, kai 2013 metais rinktinėje „praleido“ treniruotę pas Joną Kazlauską: „Dėl skausmų kiekvieną dieną gerdavau vaistus, man taip būdavo. Pamenu po treniruotės grįžome, nusnaudėme, atsikėliau, autopilotu nuėjau į vonią ir paėmiau vaistų nuo skausmo, kad po dviejų valandų suveiktų.

O vaistas atrodė lygiai taip pat kaip ir tas, skirtas miegui. Nusileidžiu į fojė gerti kavos, o staiga gaunu kaip kūju per galvą – pasijaučiau kaip girtas. Sėdžiu prie baro su kava ir nesuprantu, kas vyksta. Panika užėjo, grįžau į kambarį, supratau, kad išgėriau ne tą vaistą, nuėjau pas daktarą. Pamenu tuomet J. Kazlauskas pasakė, kad jei nenoriu treniruotis, tai reikia taip ir pasakyti, o negerti tokius vaistus“.

Buvusių komandos draugų Kauno „Žalgiryje“ ir Lietuvos rinktinėje pokalbis, neapsėjo ir be šių dienų krepšinio aktualijų. Šiuo metu visas pasaulis sprendžia, ką daryti dėl pandemijos, atšaukti čempionatus ar juos pratęsti vasarą. Su tokia problema susiduria ir NBA.

„Šiuo metu krepšinio nėra, tai ruošiamės naujokų biržai, ji turėjo vykti birželio mėnesį, nors atrodo, kad 99 proc. taip nebus, – laidoje „Iš Rūbinės“ kalbėjo „Nuggets“ narys. – Ar ruošiamės sezonui? Labai sunku pasakyti. Niekas nežino. Jeigu mano asmenine nuomone, reikėtų ranką prie širdies pridėti, tai sakyčiau, kad daugiau šansų, kad tas sezonas neįvyks. Būtų smagu bent atkrintamąsias pamatyti, bet kol kas nuotaikos gana niūrios“.

Akylai Europos ir viso pasaulio talentus stebintis M. Pocius, Delfi TV laidos vedėjui M.Kuzminskui prisipažino, kad jo radare yra ir lietuvių.

„Visi jauni žaidėjai, kurie yra „Žalgirio“ arba „Ryto“ sistemoje, jie yra sekami, visi yra įdomūs ir turi galimybę praverti NBA vartus. Sunku pasakyti, kaip viskas bus ateityje, tačiau ateinančios kartos, vienas ar kitas tikrai yra, kurie domina NBA klubus“, – kalbėjo M.Pocius.

„O ar manimi domisi“, – buvusiam komandos draugui šyptelėjo M.Kuzminskas, kuris pats yra žaidęs NBA lygoje, o šiuo metu vilki Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandos marškinėlius Rusijoje.

„Labai domėjosi, bet koronavirusas užėjo ir viskas baigėsi, – merkė akį Martynas. – Kalbėjome, kai grįžai į Europą, buvai įdomus, tos kalbos buvo, kiek jos tikros, viešai negalime to pasakyti, bet kažkas buvo“.

Kalbai pasisukus apie šeimą, laidos svečias prisiminė ir pirmąjį pasimatymą su savo žmona Viktorija, ir kitą dieną akibrokštą oro uoste, ir pasidžiaugė, koks fantastiškas jausmas būti tėčiu.

„Viskas gyvenime apsisuko aukštyn kojomis, tačiau būti tėčiu yra fantastika. Aš tik baigiau karjerą ir jau kitais metais tapau tėčiu. Mes su Viktorija tų vaikų labai norėjome, ir kaip jie gimė, buvo daug džiaugsmo. Gali būti piktas, tada jie ateina apsikabina, nusišypso ir atrodo, kad tavo širdis ištirps. Noriu būti kuo geresnis tėtis, dabar ir ateityje.

Sau sakau, kad dabar siekiu naujų aukštumų naujame darbe, bet niekad nenoriu, kad darbas būtų aukščiau vaikų. Sau esu pažadėjęs, jeigu pamatysiu, kad darbas atima per daug laiko iš vaikų, pradedu praleisti dalį jų gyvenimo, tai rinksiuosi juos“, – sakė buvęs krepšininkas.

Pokalbio metu M. Kuzminskas priminė, kad Vladimiro Romanovo valdyto „Žalgirio“ laikais vieną kartą žaidėjai gavo premijas net už pralaimėtas rungtynes.

„Kalnas (Mantas Kalnietis – red.p.) „pramušė“. Tuomet kaip tik Darių Maskoliūną atleido, V. Romanovas rūbinėje svarstė, ar gerai padarė, sako: „Aš tikiu jumis. Net jei pralaimėsite, gausite premijas, nes esate drąsus ir žaisite“. Tuomet net ir už pralaimėtas rungtynes pasiūlė po 300 eurų, bet Kalnas sako „davai“ 1000. Tai tiek ir sutarėme, o už laimėtas gavome po 3000“.

M. Pocius taip pat pakomentavo V. Romanovo „stebuklingą“ aparatą, kuris parodydavo, kiek žaidėjas pasiruošęs: „Man jis visuomet rodė, kad mano čakros išsimušusios, žaisti negaliu, gausiu traumą, bet pas V. Romanovą visuomet žaidžiau. Gal jis ir žinojo, ką daro, paskui nugaros operaciją turėjau“.

Denverio klubo skautas negalėjo pasigirti, kad Madrido „Real“ laikais sėdėjo už vieno stalo su Cristiano Ronaldo (teko sėdėti su Kaka, Raphaeliu Varane'u, Sergio Ramosu).

Skambiausia ir įsimintiniausia pergale jis įvardijo 2010 metų pasaulio čempionate nugalėtą Argentiną: „Buvome visiški „underdogai“, o sutraiškėme varžovus su mėsomis. Visas pasaulio čempionatas buvo labai įspūdingas“.

M. Pocius išvardino savo visų laikų geriausią Lietuvos rinktinės penketą: Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Darius Songaila (Domantas Sabonis), Arvydas Sabonis ir treneris – 2010 metų Kęstutis Kemzūra. Taip pat išrikiavo starto penketą žaidėjų, su kuriais žaidė: „Sergio Rodriguezas, Jaycee Carrollas, Mindaugas Kuzminskas, Zoranas Ercegas, Bobanas Marjanovičius.

***

Kiekvieną penktadienį per Delfi TV M. Kuzminskas kalbins įdomiausius krepšinio žmones – krepšininkus iš visos planetos, buvusius bendraklubius ir varžovus, trenerius, teisėjus, vadybininkus, agentus bei šokėjas. Kitą laidą jis žiūrovams pažadėjo pokalbį su vienu geriausių Eurolygos žaidėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)