Su Jono Valančiūno vedama „auksinės kartos“ Lietuvos jaunimo rinktine visus įmanomus trofėjus nuskynęs D. Redikas pastaruoju metu išgyveno ne pačius sėkmingiausius savo karjeros metus. Vieno po kito skandalų lydimas žaidėjas buvo aptarinėjamas, kaip užgesusi perspektyva, tačiau dabartinis Šakių klubo atakų organizatorius įrodinėja, jog tokios kalbos neturi jokio pagrindo.

Tai patvirtina iškalbingi statistiniai rodikliai ir faktas, kad šiuo metu D. Redikas yra rezultatyviausias (vid. 21,9 taško) bei naudingiausias (vid. 23,8 naud. balo) NKL pirmenybių žaidėjas. Krepšininko potencialą įrodo ir monstriškas žaidimas praėjusio savaitgalio turuose.

Gynėjas per dvejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 30 taškų, atkovojo po 4 kamuolius, atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 36,5 naudingumo balo.

„Mano krepšinio supratimas yra išlikęs, galbūt tam tikrose situacijose į padėtį aš žiūriu kiek kitaip nei kiti žaidėjai ir tuomet turiu kitokias situacijas pelnyti taškus, tačiau lengva tikrai nebuvo“, – tinklapiui nklyga.lt savo sėkmingo žaidimo priežastis vardijo D. Redikas.

– Dovydai, šiuo metu esate naudingiausias ir rezultatyviausias lygos žaidėjas. Teisinga sakyti, jog jau pasiekėte optimalią sportinę formą?

– Galbūt ne tą, kurią aš pats norėčiau ir kurios žmonės iš manęs tikisi, bet ji gerėja, viskas eina tinkama linkme, o įdedamas darbas atsiperka. Aš manau, kad su laiku žaidimas turėtų dar labiau pagerėti, juolab, kad ekipoje vienas prie kito priprantame, komanda žino mano stipriąsias puses – visi prabėgimai, laiku atlikti perdavimai daro žaidimą lengvesnį. Sezono pradžioje mūsų žaidime buvo daug netvarkos, o dabar rungtyniaujame geriau, todėl ir man darosi šiek tiek lengviau. Bet faktas, kad mano forma nėra aukščiausiame taške, yra teisingas.

– Kas lėmė, kad „Vyčio“ komanda sezoną pradėjo trimis pralaimėjimais iš eilės?

– Kaip komanda, mes susirinkome gana vėlai, treniruotėse turėjome nedaug galimybių žaisti penki prieš penkis. Tie pralaimėjimai taip pat nebuvo įtikinantys: „Palangai“ pralaimėjome po pratęsimo, o su „Nafta-Uni-Akvaservis“ žaidėmė iki pat rungtynių pabaigos. Galbūt tai lėmė nesusikaupimas ar smulkios klaidos, nežinau. Bet dabar viskas yra gerai, aš labai džiaugiausi po pirmosios pergalės Molėtuose, kad atsikratėme psichologinio barjero. Tų pralaimėjimų nereikia sureikšminti, tačiau dvi prarastos pergalės šiuo metu pagerintų mūsų padėtį. Aišku, pralaimėjome ir „Sūduvai-Mantingai“, kuri yra aukšto lygio komanda su gerais žaidėjais. Daugelis lygos klubų turi bent po keturis krepšininkus, kurie kartu rungtyniauja nebe pirmus metus, o mes esame nauja komanda ir mums reikia laiko.

– Jūsų statistiniai rodikliai atrodo labai solidžiai. Ar išties viskas yra taip paprasta, kaip byloja skaičiai?

– Ne, lengva tikrai nebuvo. Daug patirties man davė tai, kad aš žaidžiau gana aukštame lygyje su aukšto kalibro komandomis, treneriais ir žaidėjais. Mano krepšinio supratimas yra išlikęs, galbūt tam tikrose situacijose aš į padėtį žiūriu kiek kitaip nei kiti žaidėjai ir tuomet turiu lengvesnes situacijas pelnyti taškus, tačiau lengva tikrai nebuvo. Man didelis malonumas būti pripažintam naudingiausiu žaidėju, bet iš esmės aš džiaugiuosi dėl komandos pergalių. Jeigu būsiu naudingiausias, o komanda pralaimės, tai nebus džiaugsmo nei man, nei komandos draugams. Labiausiai džiaugiuosi, kad komandos žaidimo kreivė kyla į viršų.

– Kol kas esate apskritai naudingiausias lygos krepšininkas. Ar aikštelėje jaučiate papildomą varžovų priežiūrą?

– Be jokios abejonės, kad taip. Tokioje situacijoje eidamas į rungtynes žinai, kad prieš tave bus taikomos atitinkamos žaidimo schemos ar dviguba gynyba, bet tiesiog reikia eiti į aikštelę ir žaisti. Žaidžia visa komanda, todėl jei reikia, aš galiu gintis, atlikinėti perdavimus ar kovoti dėl kamuolių – dėl to man nekyla jokių problemų. Po rungtynių neinu nuleidęs galvą ir negalvoju, kodėl aš pelniau mažai taškų. Man svarbiausia yra pergalės, žaidimas ir kurioje turnyrinės lentelės vietoje mes esame.

– Greičiausiai demonstruojant tokius statistinius rodiklius, galima sulaukti ir kitų komandų dėmesio.

– Nuo sezono pradžios mano tikslai nėra pakitę – noriu įgyti sportinę formą, paragauti krepšinio ir pajusti jo skonį. Kol kas dėl jokių kitų komandų aš nesuku galvos ir tiesiog stengiuosi žaisti kiekvienose rungtynėse. Su klubo vadovybe esame kalbėję, kad jeigu man atsiras geresnis pasiūlymas iš aukšto lygio komandos, komanda nesudarys jokių problemų išvykti. Bet kaip ir minėjau, kol kas apie tai negalvoju ir stengiuosi padėti „Vyčio“ komandai.

– Šį sezoną į naudingiausių žaidėjų penketukus jau ne kartą pateko ir jūsų komandos draugas Karolis Brusokas. Ar jaučiate, kad už jūsų, kaip komandos lyderio, stovi ir tvirtas užnugaris?

– Yra sakoma, kad vienas lauke – ne karys. Visada yra sunku kovoti dėl pergalių rungtyniaujant vienam. Sakykime, jeigu Karolis neatkovotų tiek kamuolių, ką puikiai sugeba, tuomet sumažėtų greitų atakų skaičius. Savaime suprantama, jog jaučiu, kad nesu vienas – yra ir Dominykas Domarkas, Aurimas Birgelis, Paulius Beliavičius ir kiti gero lygio žaidėjai. Malonu komandoje turėti tokių krepšininkų, kurie kiekvieną dieną gali traukti komandą. Esame vienas kumštis ir visada vienas kitą traukiame kaip tik galime.

– Prieš prasidedant sezonui „Vyčio“ vyriausiasis treneris Nerijus Zabarauskas minėjo, kad pirminis jūsų tikslas yra atkrintamosios, tačiau dabar panašu, jog tik šis rezultatas jūsų netenkins.

– Žinote, apetitas kyla bevalgant. Geriau žaidžiant norisi pasiekti kuo daugiau. Nereikia šokti aukščiau bambos ir į situaciją žiūrėti realiai, nes krepšinis yra toks sportas, kad niekada negali žinoti, kuri komanda tą dieną gali laimėti. Manau, kad jei būsime sveiki ir neturėsime didesnių problemų, tikrai galėsime pretenduoti į aukštesnes vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)