I. Šalkauskė tapo naudingiausia šio sezono krepšininke – aukštaūgė tris kartus tapo mėnesio žaidėja, o jos efektyvumo vidurkis siekė net 19,5 balų. Vidutiniškai per rungtynes I.Šalkauskė pelnydavo po 16,6 taško ir atkovodavo 7,4 kamuolio.

Šį sezoną I. Šalkauskė iškovojo net tris medalius: auksą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre ir Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL) bei LMKL sidabro medalį.

Tačiau net po tokio įspūdingo sezono I. Šalkauskė neslepia – šis sezonas galėjo būti ir paskutinis jos profesionalioje krepšininkės karjeroje.

„Nežinau, ar aš dar žaisiu kitą sezoną, nes tikrai nėra jėgų, amžius daro savo“, – teigė 34-erių metų puolėja.

LMKL.lt pakalbino I. Šalkauskę apie praėjusį sezoną, finalo seriją, asmeninius pasiekimus ir artėjančios vasaros planus.

– Kaip galėtumėte įvertinti šį sezoną?

– Galėčiau pasakyti, kad šis sezonas atrodė labai trumpas – tie aštuoni mėnesiai prabėgo kaip trys. Prisidėjo nemažai Baltijos lygos rungtynių, todėl viskas labai greitai prabėgo. Norėjosi tų trijų aukso medalių per sezoną, bet ne visada būna taip, kaip tu nori. Aš visada gyvenime keliu aukščiausius reikalavimus. Reikia siekti, reikia kovoti, jeigu kažkas nepasiseka – dar yra kur tobulėti. Bet šio sezono rezultatai yra geri: iškovojome LKF auksą, BWBL taip pat iškovojome auksą, tai dabar sidabras nelabai ir pakenkė, derinasi.

– Ko pritrūko „Sūduvai“ finalo serijoje?

– Buvo juodų dienų, kai mūsų pataikymo procentas nebuvo geriausias, o tai tiesiog mus smukdė.

– Tapote naudingiausia sezono žaidėja. Ar šis asmeninis apdovanojimas guodžia?

– Ne, paguodos negali būti. Man tai yra tik įvertinimas dėl skaičiukų statistikoje. Nebe tas amžius, kad žiūrėčiau į naudingiausius, rezultatyviausius. Man norisi kovoti dėl merginų.

– Esate viena labiausiai patyrusių savo komandoje, o kaip dabar, nuslūgus emocijoms, į tokį laimėjimą reaguoja jaunesnės komandos žaidėjos?

– Antra vieta tikrai visas nuvylė ir tai yra natūralu. Ne visos merginos dar ir dabar džiaugiasi sidabro medaliais, nes praėjo tik kelios dienos. Vis dar apmaudu, bet laikas gydo žaizdas ir tai padaro mūsų odą kietesnę, stipresnę. Dabar mes jau žinosime, koks mūsų laukia kitas sezonas. Komandos keičiasi, kas žais, kas išeis, kitos išvažiuoja į užsienį, kitos – grįžta. Kiekvienas sezonas yra savotiškas, bet iš kiekvieno sezono, iš kiekvienų rungtynių reikia pasimokyti ir nenumoti ranka.

– Šis sezonas pagal jūsų asmeninius rodiklius ir iškovotus titulus jums buvo įspūdingas.

– Trys aukso medaliai būtų buvę mano visos krepšinio karjeros rekordas. Per vieną sezoną trijų aukso medalių dar nesu turėjusi. Esu laimėjusi ankščiau du aukso ir sidabro. Realiai žiūrint, per sezoną iškovoti du aukso medalius ir vieną sidabro yra aukštas pasiekimas.

– Kokie artimiausi vasaros planai?

– Poilsis, kelionės, apie krepšinį net nesinori dabar galvoti. Tačiau dar dvi savaites treniruosiuos, mažinsiu krūvį nuo to lygio, kuriuo mes baigėme sezoną, kad širdis ir raumenys adaptuotųsi. Paskui dvi–tris savaites turėsiu laisvas, o nuo birželio mėnesio, daugiau nei du su puse mėnesio, ruošiuosi naujam sezonui, jeigu dar nuspręsiu žaisti. Šiandien noriu tik poilsio.

– Jei nuspręstumėte tęsti karjerą, su Marijampolės ekipa siektumėte aukso?

– Vienas Dievas dabar težino, kur ir kas žais. Neįsivaizduoju, nes kol kas apie tai negalvoju.