Pirmose Senojo žemyno pirmenybių rungtynėse Jono Kazlausko auklėtiniai Ukrainą įveikė vos vienu tašku (69:68), o K. Fesenka kaip ir J. Valančiūnas atliko identiškus dvigubus dublius – 19 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Norisi atsilyginti tiek Seibučiui, tiek Javtokui, tiek kitiems vyrukams iš nacionalinės komandos“, – atvykęs į Vilniaus oro uostą prieš akistatą su žalgiriečiais kalbėjo Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ vidurio puolėjas.

212 cm ūgio K. Fesenka 2007 metų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 38-as ir anapus Atlanto praleido penkis sezonus. Tiesa, įsitvirtinti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje galingo sudėjimo ukrainiečiui nepavyko.

Per savo karjerą NBA 28-erių aukštaūgis ant parketo pasirodė 135 rungtynėse, iš kurių 7 pradėjo starto penkete. Per 8,2 minutes jis vidutiniškai rinkdavo po 2,3 taško ir 1,3 atkovoto kamuolio.

Tiesa, pats K. Fesenka į šią patirtį žvelgia kiek optimistiškiau.

„Negaliu nusivilti – juk įgijau NBA patirties. Be to, NBA žaidžiau penkerius metus, o vėliau patyriau traumą, todėl negalėčiau pasakyti, kad man nepavyko įsitvirtinti“, – kiek įsižeidė krepšininkas.

Praėjusiame sezone K. Fesenka vėl priminė apie save: atstovaudamas Saratovo „Avtodor“ komandai jis VTB Vieningoje lygoje per rungtynes rinkdavo po 15,1 taško, 8,8 atkovoto kamuolio ir 1,6 bloko, ant parketo praleisdamas po 25,5 minutės.

Tokie statistiniai rodikliai sužavėjo „Lokomotiv“ komandos vadovus, kurie pasiūlė ukrainiečiui pasirašyti vienerių metų sutartį. Ir su šia ekipa krepšininkas tikisi pasiekti aukštų rezultatų.

„Norime žaisti VTB lygos finale, o Eurolygoje prasibrauti iki finalo ketverto. Pažiūrėsime, kaip seksis, bet šiuo metu turime tikrai gerą sudėtį su geru treneriu priešakyje: esame motyvuoti ir alkani“, – apie sezono tikslus pasakojo K. Fesenka, savo debiutinėse Eurolygos rungtynėse prieš Atėnų „Panathinaikos“ (81:70) per 14 minučių pelnęs 8 taškus ir po krepšiais sugriebęs 7 kamuolius.

Eurolygos C grupės akistata tarp „Žalgirio“ (1/0) ir „Lokomotiv“ (1/0) komandų Kaune prasidės šį vakarą nuo 19.45 val.

– Laukia akistata su „Žalgiriu“. Kokių rungtynių tikitės?, – Krepšinis.lt paklausė K. Fesenkos.

– Laukia svarbios rungtynės, nors Eurolygoje jos visos tokios. Sezono starte namuose įveikėme „Panathinaikos“, todėl norime įrodyti, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Mes turime tik vieną tikslą – laimėti, todėl atiduosime visas jėgas, kad įveiktumėme „Žalgirį“.

– Kokie faktoriai gali lemti pergalę?

– Turėsime būti psichologiškai tvirti, nes „Žalgirio“ fanai labai triukšmingi. Žalgiriečiams tai suteiks papildomos energijos, be to, jie tikrai žais fiziniu žaidimu paremtą krepšinį.

– „Žalgiryje“ – penki Lietuvos rinktinės žaidėjai, kurie šiuo metu vis dar atrodo pavargę. Ar tai suteiks jums pranašumą?

– Galbūt. Bet vis tik dabar – tik sezono pradžia, todėl abejoju, kad kas nors šiuo metu gali būti itin pavargęs.

– Kokį įspūdį paliko „Žalgirio“ priekinė linija: Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas? Su jais jau turėjote galimybę pasistumdyti Europos čempionate.

– Jie fiziškai tvirti žaidėjai. Javtoką žino visi – aš jį stebėjau dar būdamas vaikas. Taip pat jūs turite gerą aukštaūgį, kuris gali pataikyti iš toli (Brockas Motumas – Krepšinis.lt). Mums tikrai nebus lengva.

– Ar žiūrite į šias rungtynes kaip į savotišką galimą revanšą už pralaimėjimą Europos čempionate?

– Tąkart buvo tikrai atkaklios rungtynės: grūmėmės su Jonu Valančiūnu. Buvo smagu, bet pralaimėjome vienu tašku. Todėl norisi atsilyginti tiek Seibučiui, tiek Javtokui, tiek kitiems vyrukams iš nacionalinės komandos.

– Ar jus nustebino, kad lietuviai nužygiavo iki finalo ir pasidabino sidabro medaliais?

– Lietuva turi gilias krepšinio tradicijas, o jos rinktinė visada būna stipri ir nesvarbu, kokie žaidėjai būna komandoje – jie visada kovoja.

– Kaip jūsų tautiečiai reagavo į Ukrainos rinktinės pasirodymą?

– Aš buvau nusivylęs ir savimi, ir komanda. Manau, kad privalėjome pasirodyti geriau. Tikiuosi, kad kitą kartą tai pavyks padaryti.

– Kokie šiame sezone „Lokomotiv“ komandai keliami tikslai?

– Norime žaisti VTB lygos finale, o Eurolygoje prasibrauti iki finalo ketverto. Pažiūrėsime, kaip seksis, bet šiuo metu turime tikrai gerą sudėtį su geru treneriu priešakyje: esame motyvuoti ir alkani.

– Ar nenusivylėte, kad nepavyko įsitvirtinti NBA?

– Negaliu nusivilti – juk įgijau NBA patirties. Be to, NBA žaidžiau penkerius metus, o vėliau patyriau traumą, todėl negalėčiau pasakyti, kad man nepavyko įsitvirtinti.

– Tai galbūt dabar turite tikslą ten sugrįžti?

– Man svarbiausia demonstruoti geriausią savo žaidimą. Ir nesvarbu, kur: ar Eurolygoje, ar Kinijoje, ar NBA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)