Žalgiriečiai naujajame Eurolygos sezone išsikėlė sau aukštą tikslą – pagaliau perkopti TOP-16 etapą. Reguliaruįj sezoną jie pradės C grupėje, kuroje kovos su „FC Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Izmiro „Karsiyaka“ ir Zielona Guros „Stelmet“ komandomis.

Būtent su pastarąja ir bus žaidžiama atidarymo rungtynėse. Jos vyks Lenkijoje spalio 16 dieną (penktadienį) nuo 20 val.

Iki starto likus lygiai dviems savaitėms Eurolygos TV pateikia interviu su M. Pociumi.

– Martynai, kaip jaučiatės sugrįžęs Kauną?

– Šie metai man ypatingi – visada smagu grįžti namo, nes čia viskas pažįstama: daugelis žaidėjų, treneriai, sirgaliai. Tačiau šie metai kitokie, nes turime tikrai ambicingą sudėtį – su daug veteranų, turinčių daugybę patirties. Mes tikimės, kad metai bus geri. Jeigu būsime sveiki ir tapsime vieninga komanda, galime nuveikti kažką nepaprasto.

– Ką reiškia žaisti kartu su Pauliumi Jankūnu ir Robertu Javtoku?

– Tikrai smagu, nes jau esu kartu su jais žaidęs. Ir ne tik su jais – yra ir daugiau pažįstamų veidų, todėl jau dabar yra abipusis supratimas: žinome kas ką gali ir mums nereikia mėnesio ar kelių susižaisti. Tai didelis privalumas.

– Ar šiemet jausite didesnę atsakomybę?

– Ir taip, ir ne, nes kai esi vyresnis, į komandą įneši daugiau patirties. Bet komandoje turime tikrai ne vieną patyrusį žaidėją. Tai turbūt pirmas sezonas, kai daugumą sudaro vyresni žaidėjai. Turime būti susikaupę nuo pirmųjų rungtynių, nes žinome, dėl kokio tikslo esame surinkti.

– Koks komandos nusiteikimas sezonui?

– Dabar svarbiausia per daug nežiūrėti į priekį, o susikoncentruoti kiekvienam mačui atskirai. Mūsų grupė apgaulinga. Turime du grandus – „Barceloną“ ir „Panathinaikos“, kurie jau iškart turi bilietus į kitą etapą. Bet kitos trys komandos grupėje yra stiprios ir visiškai neprognozuojamos. Dabar visi moka žaisti krepšinį, todėl nugalėtoją dažnai lemia mažos detalės.

– Kodėl svarbu sezoną pradėti galingai?

– Mums tai bus didžiausias iššūkis, nes visa komanda susibūrė tik neseniai, todėl neturėsime daug laiko pasiruošti sezonui. Aišku, iki starto Eurolygoje sužaisime kelis mačus Lietuvos čempionate. Pradėti sezoną gerai bus labai sunku, bet labai svarbu – kad nereiktų savo likimo palikti paskutinėms kelioms rungtynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)