Didžiąją rungtynių dalį nuo varžovų gerokai atsilikę šeimininkai pabandė sugriebti jiems už gerklės ketvirtame kėlinyje. Artėjant mačo pabaigai „Lietuvos rytas“ buvo sumažinęs deficitą iki 3 taškų ir galbūt būtų priartėjęs dar labiau, jei ne blokas Antanui Kavaliauskui, po kurio pražanga įsitikinęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas vos suvaldė emocijas, plūsdamasis paskutiniais žodžiais.

Bet M. Nicola po rungtynių grūmojo ne arbitrams, o savo auklėtiniui.

„Liepiau jam užsičiaupti ir žaisti. Krepšininkai apskritai neturėtų kalbėti su teisėjais“, – A. Kavaliauską mokė argentinietis.

Vasarą vilniečiai pakeitė pusę komandos sudėties, tikėdamiesi sustiprinti savo gynybą ir puolime žaisti labiau akademišką krepšinį.

Bet trečiadienį atakuodami jie dažnai gelbėjosi tolimais metimais, kurių atliko kone tiek pat kiek dvitaškių (atitinkamai 31 ir 33), o savoje aikštės pusėje praleido 91 tašką.

Ar tai – praėjusio sezono deja vu?

„Tritaškių metėme per daug. Iš dalies taip buvo todėl, kad turkai rungtynių pradžioje agresyviai gynėsi nuo žaidimo du prieš du, palikdami erdvės ties perimetru, todėl iš ten buvo galima atakuoti laisviems. Kita vertus, reikia ieškoti geresnių sprendimų, galimybių užpulti iš po krepšio, išprovokuoti pražangas.

O kas dėl gynybos, tai ji mums ir padėjo sugrįžti į rungtynes. Keletą kartų spurtavome, deja, priartėję patys pridarydavome klaidų ar priimdavome prastus sprendimus“, – dvikovą komentavo M. Nicola.

Kitas rungtynes Europos taurės E grupėje „Lietuvos rytas“ žais spalio 20 d. Vengrijoje su Solnoko „Olaj“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)