„Viskas. Tikrai viskas, – apie paskutinį išbandymą, stovint prie JAV rinktinės vairo, prakalbo M. Krzyzewskis. – Laikas judėti į priekį. Artėjančio sezono metu dėl JAV komandos sudėties ir trenerių štabo bus priimta nemažai sprendimų.“

M. Krzyzewskio vadovaujama nacionalinė JAV komanda 2008 metais Pekine ir 2012 Londone tapo olimpine čempione, o 2010 ir 2014 metai buvo nepralenkiama pasaulio čempionatuose. Nuo 2005-ųjų dirbančio stratego statistika – 75 pergalės ir vos 1 pralaimėjimas.

Neįtikėtiną ištikimybę „Duke“ komandai demonstruojantis treneris, praėjusį balandį ketvirtą kartą pakilo į NCAA viršūnę.

„Tikiuosi, kad Brazilijoje sugebėsime sėkmingai užbaigti savo kelionę, o aš JAV krepšinyje galėsiu imtis naujos veiklos, – sakė M. Krzyzewskis. – Ši organizacija pasirengusi pokyčiams ir aš džiaugiuosi dėl ateities, nes per paskutinius 10 metų nuveikėme didelį darbą.“

Tiesa, kaip atrodys galutinis dvyliktukas, treneris dar negalėjo pasakyti, bet vylėsi, kad komandos branduolį sudarys geriausi žaidėjai.

„Manau, kad turbūt visi, kurie treniravo Las Vegase praėjusią vasarą, norėtų į jį patekti. Viskas priklausys nuo trijų dalykų: kontrakto, šeimos ir sveikatos. Jeigu viskas bus gerai, turėsime galingą sudėtį. Kai kuriems žaidėjams tai bus paskutinė galimybė užsivilkti JAV rinktinės marškinėliais“, – paslaptingai kalbėjo M. Krzyzewskis.

Vis tik viena vieta jau yra rezervuota Paului George'ui, kuris prieš 2014 metų pasaulio čempionatą vykusioje treniruočių stovykloje susilaužė koją. Tąkart M. Krzyzewskis pažadėjo, kad tikrai vešis Indianos „Pacers“ puolėją į Rio de Žaneirą.

Rugpjūčio viduryje vykusioje treniruočių stovykloje prakaitą liejo net 34 krepšininkai, tarp kurių ir tokios NBA žvaigždės kaip LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Anthony Davisas, Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas, Blake'as Griffinas, Chrisas Paulas, Kyrie Irvingas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją