Taip jau susiklostė, kad šis periodas užsitęsė ilgiau nei tikėtasi, A. Gronskis tapo vyr. Vilniaus klubo treneriu, o Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynėse „Perlo-MRU“ vairą laiko Mindaugas Sakalauskas, neslepiantis, kad permainos „Lietuvos ryto“ klube jį gerokai nustebino.

Per pastarąjį laikotarpį ekipa per 6 rungtynes iškovojo 4 pergales ir šiuo metu su dar 3 klubais turnyro lentelėje dalijasi 4-7 vietas.

„Iš pradžių atrodė, kad tai truks 1-2 savaites ir vėliau viskas grįš į savo vėžes. Kad susiklostys tokia situacija prieš sezoną tikrai nesitikėjau, bet tai ne pirmas kartas, kai esu vyriausiasis treneris, todėl prisitaikyti nėra sunku. Tiesa, laisvo laiko praktiškai nebeturiu“, – pripažįsta 38-erių specialistas.

Treneris oficialiai „Perlo-MRU“ interneto svetainei pasakojo apie didžiausius iššūkius esant vyriausiojo trenerio kėdėje, pilnai neatsiskleidžiančius komandos krepšininkus ir užsiminė apie ekipos planus artėjančios kalėdinės pertraukos metu.

– Kaip jaučiatės vyriausiojo trenerio kėdėje?

– Iš pradžių atrodė, kad tai truks 1-2 savaites ir vėliau viskas grįš į savo vėžes. Kad taip susiklostys situacija prieš sezoną tikrai nesitikėjau, bet tai ne pirmas kartas, kai esu vyriausiasis treneris, todėl prisitaikyti nėra sunku. Manau, situacija veikiausiai išsispręs tik po Naujųjų.

– Turbūt laisvo laiko dabar lieka dar mažiau?

– Dabar jo praktiškai visiškai nebėra (šypsosi). Pirmadieniais Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) turime rungtynes su Mykolo Romerio universitetu (MRU), po to iki šeštadienio dirbu su „Lietuvos ryto“ dubleriais, taip pat dirbu Vilniaus krepšinio mokykloje (VKM), o sekmadieniai būna skirti būsimų varžovų analizei ir savaitės plano sudarymui.

– Bandote į komandos žaidimą įnešti savo braižą ar tik laikotės to, ką sukūrė A. Gronskis?

– Kol situacija iki galo neaiški, nenoriu nieko keisti ar eksperimentuoti. Kol kas puolime esu įvedęs vieną kitą niuansą, šiek tiek pridėjau ranką prie gynybos, bet daug tikrai keisti nesiruošiu, kad sugrįžimu atveju A. Gronskis nepajustų, jog jo darže kažkas rausėsi.

– A. Gronskis garsėja kaip varžovų analizės specialistas. Ar iš jo spėjote išmokti daug ir tai taikote dabar?

– Darbo principai išlieka panašūs, tiesiog dabar su Sandžiu Buškevicu dirbame dar daugiau. Sandis žiūri daug varžovų vaizdo įrašų, taip pat šifruoja mūsų žaidėjų klaidas, o aš viską stengiuosi suvesti į visumą.

– Penktadienį iškovojote puikią pergalę Jonavoje, kai spurtavote būtent ketvirtajame kėlinyje. Šeštadienį po 3 kėlinių mače su „Telšiais“ turėjote 8 taškų pranašumą, tačiau jo neišlaikėte…

– Žaidėjams visada sakau, kad bus žymiai lengviau, jei klausysite ir vykdysite trenerių nurodymus. Akcentuoju, kad pergalių pagrindas yra gynyba, kuri leidžia pereiti į greitą puolimą. Mače su Jonava varžovus pagavome taktiškai, kas ir garantavo pergalę.

Tuo metu šeštadienį su „Telšiais“ žaidėjai ketvirtajame kėlinyje neįvykdė nurodymo aktyviai gintis prie tritaškio linijos. Pora kartų buvo atsitraukta, palikti laisvi plotai, oponentai pataikė iš toli ir rungtynės tapo lygios. Paskutinė ataka buvo mūsų rankose, bet metėme tritaškį, nors buvo liepta veržtis. Pratęsime jau buvo sunku, nes dauguma krepšininkų jauni, galbūt buvo per sunku psichologiškai.

– Išvykus Edvinui Jezukevičiui po krepšiu atsivėrė skylė ar dėl to nerimauti neverta?

– Jam palikus komandą turime problemą su atkovotais kamuoliais, kuriuos pralaimime. Puolime turėti Edviną taip pat buvo naudinga, nes Rimantas Daunys ir Domantas Pipiras labiau mėgsta žaisti „2 prieš 2“ ir veidu į krepšį. Po Naujųjų į rikiuotę turėtų grįžti Antanas Udras, kuris pridės jėgos po krepšiu, todėl rezervų turime.

– „Perlo-MRU“ komandoje matote dar neatsiskleidusių žaidėjų, kurie gali rungtyniauti žymiai geriau?

– Žinoma. Būna taip, kad žaidėjas padaro klaidą, nukabina nosį ir tose rungtynėse jis dingsta. Sakau, kad kitoje atakoje tą klaidą reikia ištaisyti, apie ją daugiau negalvoti ir žaisti toliau. Lengviausia susiimti už galvos ir nieko nedaryti. Viskas paprasta ir žaidimo laikas priklauso tik nuo konkretaus žaidėjo. Jeigu tvarkingai ginsis, vykdys nurodymus, jis visada žais ilgiau. Jeigu matau, kad su užduotimis jis nesusitvarko, negaliu jo ilgai laikyti aikštėje.

– Kokia Aisčio Pilausko situacija? Jis treniruojasi kartu su jumis ar „Lietuvos rytu“?

Daugiausiai su mumis, retkarčiais su „Lietuvos rytu“. Jis dar lanko ir krepšinio mokyklą ir yra vienas jauniausių ir perspektyviausių komandoje. Jam mūsų klube dar sudėtinga valdyti komandą ir pačiam imtis iniciatyvos, bet viskas vyksta laipsniškai dirbant. Manau, iš jo tikrai gali išaugti geras žaidėjas.

– Nuo gruodžio 19 d. NKL čempionate skelbiama 3 savaičių šventinė pertrauka. Kaip žadate ją praleisti?

Daugelis komandų tokias pertraukos išnaudoja fiziniam pasirengimui pagerinti. Mes – ne išimtis. Sėsime su treneriais, dėliosime planą, „krausime baterijas“, greičiausiai reiks sužaisti ir kontrolinį mačą, nes ilgai būti be rungtynių sezono irgi negerai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)