Penktadienį, sausio 22 dieną, sukanka lygiai 10 metų nuo to legendinio 2006-ųjų mačo, per kurį Kobe pasiekė sunkiai įsivaizduojamą savo karjeros rezultatyvumo rekordą, nusileidžiantį tik Wilto Chamberlaino pasiekimui – 100 taškų per 1962 m. dvikovą tarp Filadelfijos „Warriors“ ir Niujorko „Knicks“ (169:147).

Akistata Los Andželo „Staples Center“ arenoje, kurioje tą vakarą buvo 18 tūkst. 997 žiūrovai, su Toronto „Raptors“ klubu šeimininkams prasidėjo nelengvai – po dviejų kėlinių jie atsiliko 49:63. K. Bryantas buvo surinkęs 26 taškus.

Tačiau tikrasis gynėjo šou prasidėjo antroje rungtynių dalyje: per trečią ketvirtį jis įmetė 27, o ketvirtą – 28 taškus, „Lakers“ laimėjo šią dalį 73:41 ir šventė iš pažiūros nesunkią pergalę rezultatu 122:104.

55-i K. Bryanto per vieną mačo pusę pelnyti taškai – taip pat antras didžiausias rodiklis per visą NBA istoriją. Geresnį (59 taškus) užfiksavo tik tas pats W. Chamberlainas.

„Apie tai net nesvajojau. Sunku kažką ir paaiškinti. Sėdėti čia ir sakyti, kad aš suprantu, kas įvyko, būtų melas. Aš to nesiekiau kaip nors specialiai. Dariau viską, kad laimėtume, o viskas virto šiuo tuo daugiau“, – šypsojosi jis.

Po įspūdingo savo auklėtinio pasirodymo žado netekęs buvo ir Philas Jacksonas, kuris net šešis kartus NBA čempionate triumfavo su Michaelu Jordanu.

„Tai buvo kažkas, ką reikėjo pamatyti – kitas lygis. Esu matęs daug fantastiškų rungtynių, bet tokių niekada“, – kaip visada taikliai rėžė jis.

Nieko keista, kad tokio reginio įaudrinta Los Andželo publika, atsistojusi ant kojų, skandavo „MVP! MVP“ ir visi iki vieno žinojo, kam tai skirta.

27-erių metų K. Bryantas tą vakarą iš tiesų buvo lyg iš kitos planetos: jis pataikė 21 dvitaškį iš 33-ių, 7 tritaškius iš 13-os ir 18 baudų metimų iš 20. To sezono jo taškų vidurkis po šio susitikimo pakilo net iki 35,9 taško.

Po dešimties metų Kobe pranešė, kad žaidžia paskutinį savo sezoną NBA lygoje. Jo taškų vidurkis kritęs iki 16,3, taiklumas irgi nebe tas (iš žaidimo pataiko vos kas trečią metimą), sukrapštyti 81 tašką dabar kartais neužtenka ir 6-7 rungtynių, o „Lakers“ yra pačiame Vakarų konferencijos dugne.

Nors visa tai turbūt yra dėsninga ir tą puikiai supranta ir pats K. Bryantas, būtent jis yra vienvaldis rinkimų į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes Toronte lyderis. Tai – įrodymas, kad fanai nepamiršo, koks Kobe buvo geriausiais savo laikais ir koks jo indėlis į tą NBA, kurią matome dabar.

„Neįtikėtina, kaip greitai lekia laikas. Mano dukrai ką tik sukako 13 metų. Vau! Tuo metu ji buvo dar visai mažytė ir aš ją laikiau savo rankose. Dabar ji – jau paauglė. Tai nuostabu!“ – visagaliu laiku stebisi ir pats K. Bryantas, prisiminęs tą 81-o taško istoriją.

Beje, M. Jordanas daugiausiai per NBA mačą yra pelnęs 69 taškus, o LeBronas Jamesas – 61-ą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)