„Žalgiryje“ Ukrainos pilietybę turintis amerikietis priprato greitai – jau debiutinėse Eurolygos rungtynėse atakų organizatorius pelnė 12 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei padėjo savo naujajai komandai nugalėti Vokietijos čempionę Bambergo „Brose Baskets“ ekipą.

28-erių metų įžaidėjas su portalu „Eurohoops.com“ kalbėjo apie naujus karjeros iššūkius, Šarūną Jasikevičių bei atstovavimą Ukrainos rinktinei.

– Eurolygoje su „Žalgiriu“ žaidėte trejose rungtynėse. Kokie jūsų įspūdžiai?

– Viskas puiku! Tačiau tuo pačiu metu sunku. Ypatingai man, nes atvykau iš visiškai kito pasaulio krašto. Taip pat turėjau visiškai reabilituotis po traumos, kuri man neleido žaisti daugiau nei dvi savaites. Vis dar kiek stringu, tačiau bandau grįžti į buvusią sportinę formą ir įmesti tuos metimus, kuriuos paprastai pataikau. Kol kas jie vis nepasiekia tikslo, todėl noriu šį reikalą sutvarkyti. Atvykau čia pagelbėti, tad turiu savo darbą atlikti geriau. Nors dar neprisitaikiau 100 proc., stengiuosi iš visų jėgų.

– Ar labai sunku priprasti prie aukščiausio krepšinio lygio Europoje?

– Nebus sunku, kai pradėsiu demonstruoti savo žaidimą ir kiekvienose rungtynėse pataikysiu svarbius metimus. Manau, kad individualiai galiu žaisti bet kokiame lygyje, tačiau kaip įžaidėjas privalau valdyti savo komandą. Juk viskas nesisuka tik aplinkui mane, svarbiausia komanda. Turiu rasti būdų savo komandos draugams pelnyti taškus.

– „Žalgiris“ prarado visas galimybes patekti į kitą Eurolygos etapą. Ar sunku yra rasti motyvacijos trejoms likusioms rungtynėms?

– Visada turi motyvacijos, o jeigu ne, tai turi atiduoti visą save, kad ją rastumei. Visiškai nesvarbu, ar rungtyniauji pačiame žemiausiame lygyje, ar aukščiausiame kaip Eurolyga – tai vis tiek krepšinio rungtynės. Todėl į aikštelę turi eiti pasiruošęs atiduoti visą save. Kalbant apie „Žalgirį“, šis vardas yra tikrai didingas ir gerbiamas, todėl privalome laimėti. Priešingu atveju žmonės į mus žiūri kitaip. Turime išeiti į aikštelę, rasti motyvacijos ir laimėti rungtynes. Mūsų grupė stipri, tačiau privalome baigti pradėtą darbą.

– Jus treniruoja tikra Europos krepšinio legenda Šarūnas Jasikevičius. Ką apie jį manote?

– Žaidimą jo treniruojamoje komandoje laikau didele garbe. Jis yra puikus treneris, kuris turėjo puikią žaidėjo karjerą. Man tikrai patinka čia, būtų buvę tiesiog puiku, jei „Žalgiryje“ būčiau pradėjęs sezoną. Manau, jei būtų taip nutikę, dabar būčiau kitoks žaidėjas. Tačiau žinau, kad Š. Jasikevičiui galiu parodyti daugiau, nei rodau dabar.

– Praėjusį rudenį Europos čempionate atstovavote Ukrainos rinktinei. Kaip vertinate šią patirtį?

– Tai buvo nuostabi patirtis. Žinant, ką Ukrainos žmonės išgyveno per karą, tai buvo dar labiau ypatinga patirtis. Užjaučiau jų šalį ir žmones, kurie turėjo iškęsti visus neramumus. Jaučiausi vienas jų, jaučiau jų skausmą. Pora komandos žaidėjų per karą prarado šeimos narius. Atstovauti šiai šaliai buvo tikra garbė. Labai norėjau žengti į aikštelę ir kautis už jų valstybę. Žinau, kad Europos čempionate nepasirodėme puikiai, tačiau apskritai tai buvo puiki patirtis.

– Ar žaistumėte Ukrainos rinktinėje dar kartą?

– Nežinau! Tai buvo vienerių metų kontraktas. Jeigu jie paskambintų ir pateiktų pasiūlymą, aš jį svarstyčiau su savo agentu. Kas ten žino, kaip būtų...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)