„Žalgirio“ nesėkmę Vitorijoje (56:65) nulėmė itin prastai sužaistas paskutinis kėlinys, kurį kauniečiai pralaimėjo 14 taškų skirtumu. Kad vos neprisižaidė su ugnimi, po rungtynių pripažino patys Vitorijos komandos žaidėjai, tą patį konstatuoja ir ispanų žiniasklaida.

„Praktiškai blogiausiose sezono rungtynėse baskų komandai reikėjo gerokai pavargti, tačiau laiku susiėmusi ji nugalėjo ir praktiškai įkėlė vieną koją į TOP-16 etapą. Rungtynės buvo pilkos, šeimininkai kentėjo, tačiau treneris Velimiras Perasovičius po rungtynių juos vis tiek gyrė – lemiamu momentu „Baskonia“ aikštėje atidavė širdį, parodė charakterį ir veržiasi į aštuonių geriausių gretas“, – konstatuoja EnCancha.com.

„Laboral Kutxa“ turėjo kentėti iki pat paskutinių minučių. Vaizdas, kurį aikštėje paliko šeimininkai, toli gražu nebuvo panašus į tą, kokį matome įprastai. „Žalgiris“ žaidė lengvai ir pakiliai, tačiau lemiamu momentu savo žodį tarė Ioannis Bourousis, padėjęs iškovoti pergalę per sunkias kančias“, – pažymi Cope.es.

Sužaidus tris kėlinius „Žalgiris“ dar buvo priekyje 53:45, tačiau lemiamu momentu kauniečių puolimas visiškai užstrigo.

„Žalgiris pradėjo nepataikyti iš patogių padėčių, o laiku pabudę šeimininkai pakėlė galvą ir tuo pasinaudojo. Nors mačo pradžia šeimininkams ir buvo labai prasta, „Žalgiris“ vertė juos prakaituoti, rungtynių pabaigoje jie sugebėjo perimti iniciatyvą“, – pažymi El Correo.com.

„Lietuviai rodė valią, tačiau mačo pabaigoje pražiopsotas spurtas jiems neleido tapti nugalėtojais“, – konstatuoja Marca.com. – Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas ir Ianas Vougioukas ilgai sugebėjo palaikyti svečių pulsą, tačiau susitikimo pabaigoje jis nutilo.“

Kad „Laboral Kutxa“ sužaidė toli gražu ne geriausias savo rungtynes, konstatavo ir portalas ABC.es.

„Komanda buvo toli nuo savo įprasto lygio. Krepšininkai nejautė žaidimo ritmo, ilgą laiką kentėjo aikštėje, sunkiai kovojo dėl atšokusių kamuolių , tačiau pilka pergalė vis tiek buvo iškovota – tai šiame varžybų etape yra svarbiausia. Pilka, sunki, tačiau labai svarbi pergalė“, –pažymėjo portalas.

„Vougioukas ilgą laiką buvo kaip slogutis Bourousiui graikiškame mūšyje po krepšiais, tačiau ketvirtajame kėlinyje būtent „Laboral Kutxa“ aukštaūgis pelnė penkis taškus iš eilės, taip tarsi pakeldamas komandą iš pelenų lemiamam šturmui“, – konstatuoja ElCorreo.com.

Po šių rungtynių „Žalgiris“ (1/7) lieka TOP-16 etapo F grupės dugne, o „Laboral Kutxa“ (6/2) grupėje apskritai kyla į antrąją vietą ir turi labai geras pozicijas kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)