J. Kazlauskas su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku sekmadienį stebėjo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ rungtynes su Italijos čempionų titulą ginančiais Sasario „Banco Di Sardegna“ krepšininkais.

Po vasarį patirtos kelio traumos į rikiuotę pirmą kartą sugrįžęs 36-erių D. Lavrinovičius pelnė 5 taškus, praėjusią savaitę 39-ą gimtadienį minėjęs R. Kaukėnas pridėjo 15, bet „Grissin Bon“ pralaimėjo dvikovą 98:102.

„R. Kaukėnas nepanašus į veteraną – kaip ir anksčiau, jis laksto lyg prisuktas motoriukas. Darjušas žaidė pirmas rungtynes po traumos, todėl, manau, kažkiek saugojo savo koją. Nebuvo tai jo geriausios rungtynės, bet aukšto lygio“, – įspūdžiais su Krepšinis.lt dalinosi J. Kazlauskas.

Vis dėlto visiems labiau rūpi ne lietuvių pasirodymas praėjusiame Italijos čempionato ture, o jų nuostatos vasarą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes keliausiančios rinktinės klausimu. Kokios jos – J. Kazlauskas nutyli.

„Apie rinktinę visi galvoja labai gerai, visi nori joje būti. Aš pats šiandien neturiu galutinių atsakymų (dėl kandidatų sąrašo – Krepšinis.lt), bet mano, kaip rinktinės trenerio, pareiga pasižiūrėti visus įmanomus kandidatus. Ar jie patys nori žaisti rinktinėje? Jų ir paklauskite. Man jie pasakė savo nuomonę, bet aš negaliu už juos kalbėti. Noriu, kad kiekvienas kalbėtų už save“, – dėstė treneris.

Primename, kad D. Lavrinovičius paskutinį kartą rinktinės aprangą vilkėjo 2014 metų pasaulio čempionate, o R. Kaukėnas su komanda atsisveikino po 2012 metų Londono olimpinių žaidynių.

Viešėdamas Italijoje J. Kazlauskas domėjosi ir Milano „Emporio Armani“ klubui atstovaujančio M. Kalniečio reikalais. Jie rūpėjo ir kartu keliavusiam Lietuvos rinktinės gydytojui Vyteniui Trumpickui.

„Mantas skundžiasi kelio skausmais. Ar tai – rimta? Žinote, viskas prasideda nuo mažų problemų, o baigiasi didelėmis. Bet aš – ne medikas, negaliu išsiplėsti“, – sakė J. Kazlauskas.

Į Apeninų pusiasalį jis išskrido iš karto po to, kai LKF pasiekė „FIBA Europe“ vykdančiojo direktoriaus Kamilio Novako pasirašytas laiškas, kuriame užsimenama apie Lietuvos rinktinės pašalinimą iš kitų metų Europos čempionato.

Apie naują šūvių papliūpą kare tarp FIBA ir Eurolygos J. Kazlauskas kalbėjo nenoriai, teigdamas, kad savo poziciją yra išdėstęs, ir ji nepasikeitė.

„Aš galvoju, kad protingi žmonės ras išeitį iš visų situacijų“, – paklaustas, ar nejaučia grėsmės dėl galimo nacionalinės komandos suspendavimo, lakoniškas buvo treneris.

Jis taip pat pakartojo raginimą suderinti klubų ir rinktinių tvarkaraščius, kurie nuo kitų metų ims kirstis dėl FIBA sumanymo rengti tarptautinių turnyrų atrankos varžybas klubų sezono metu.

„Komanda be geriausių žaidėjų – ne rinktinė. Nežinau, kieno pusėje tiesa, bet tikiuosi, kad FIBA ir Eurolyga sės prie derybų stalo“, – vylėsi J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)