Jau šeštoje šio sezono laidoje į laidos vedėjos Martynos klausimus apie senus gerus mokyklos laikus atsakinėjo graikas Ianas Vougioukas.

„Mama mus, mane ir mano brolį, vertė mokytis. Nesakyčiau, kad buvau nepriekaištingas mokinys, galėjau mokytis ir geriau, bet, kuomet buvau 15-16 metų amžiaus, krepšinis paėmė viršų. Kaip bebūtų, dėl mokslo rezultatų pajėgiau gauti stipendiją studijuoti JAV. Esu laimingas dėl to, kad sugebėjau gauti gerą išsilavinimą“, – apie tai, koks buvo mokinys pasakojo trisdešimtmetis 211 cm ūgio krepšininkas.

Ramus ir už aikštelės ribų nuolat besišypsantis I. Vougioukas pripažįsta, kad mokykloje nebuvo didžiausias padauža ar pieštukas. Tiesa, paklaustas apsilankymus pas mokyklos direktorių krepšininkas šyptelėjo, kad teko varstyti nenorimo kabineto duris ne vieną sykį. O kartą graikas buvo net savaitei nušalintas nuo pamokų dėl poelgio, apie kurį kalbėti #BackToSchool laidoje žaidėjas ne itin norėjo.

„Nesileisiu į smulkmenas, bet tai buvo nutikimas iš serijos „buvau jaunas ir kvailas“. Man buvo šešiolika metų ir padariau tai, ko neturėjau padaryti. Taigi savaitę buvau nušalintas nuo mokyklos. Tėvai iki šiol mėgsta man priminti šį nutikimą, kad kartais ir aš galiu būti blogas“, – apie didžiausią savo šunybę mokykloje su šypsena kalbėjo I. Vougioukas.

Didžiojoje Britanijoje gimęs, tačiau Graikijoje mokyklą pabaigęs I. Vougioukas papasakojo, kad įžengęs į paauglystę greitai išsiskyrė ūgiu iš kitų bendraamžių. Tai nenuostabu, žinant, kad krepšininkas išstypo iki 211 cm ūgio. Tiesa, graiko augimo tempai mokykloje verčia mažų mažiausiai išsižioti iš nuostabos.

„Kai man buvo dvylika metų, trejus metus iš eilės gerokai ūgtelėjau. Taigi per maždaug pustrečių metų paaugau 35 centimetrus. Augau labai smarkiai. Žinoma, nuo to laiko ir išsiskyriau ūgiu“, – teigė žalgirietis.

Mokslą vertinantis ir mokyklos dienas be kartėlio prisimenantis „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas laidoje #BackToSchool teigė, kad ir savo dukrai bandys įskiepyti meilę mokslui bei jo svarbą gyvenime.

„Mokslas – labai svarbu. Tai suformuoja tave kaip asmenybę, tavo būdo ypatumus, leidžia suformuoti požiūrį į pasaulį. Ypatingai tai pats pajutau lankydamas universitetą, tai man leido suprasti daug dalykų apie mane supančią aplinką. Labai svarbu visiems, jeigu yra įmanoma užbaigti mokyklą ir lankyti universitetą“, – gyvenimišku patarimu pokalbį užbaigė I. Vougioukas.

Jau aštuntus metus organizuojamas socialinis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ ir šiemet kviečia moksleivius lankytis „Žalgirio“ namų rungtynėse, registruotis bei taip kaupti taškus viso sezono metu. Aktyviausi moksleiviai mokslo metų pabaigoje sulauks žalgiriečių savo mokykloje.