„Žalgirio“ komanda turi turtingą istoriją ir puikius krepšininkus. Debiutuosiu Eurolygoje, tačiau dėl to nesijaudinu ir labai džiaugiuosi galėdamas būti čia. Džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ pasikvietė mane“, – džiaugsmo nestokojo Ukrainos pasą turintis amerikietis.

– Ar turėjote pasiūlymų iš kitų komandų? Kodėl pasirinkote būtent „Žalgirio“ pasiūlymą?

– Taip, pasiūlymų buvo. Kaip bebūtų, „Žalgiris“ yra aukšto lygio komanda, žaidžianti Eurolygoje, todėl noriu užbaigti šį sezoną rungtyniaudamas aukštame lygyje. Tai bus papildoma paspirtis mano būsimai karjerai, todėl esu labai laimingas prisijungdamas prie „Žalgirio“.

– Žaidėte Ukrainos rinktinėje praėjusiame Europos krepšinio čempionate, kuriame teko susidurti ir su Lietuvos ekipa. Ar prisimenate tą mačą bei kai kuriuos iš vyrukų, kurie dabar rungtyniauja „Žalgiryje“?

– Žinoma, pamenu tuos vyrukus. Tai puikūs krepšinio žaidėjai. Vienas iš tų krepšininkų praėjusiame sezone žaidė Turkijoje, „Darussafakos“ klube (aut. past. Renaldas Seibutis). Man teko žaisti prieš jį Turkijos lygoje, tai labai puikus žaidėjas. Teko rungtyniauti ir prieš Lietuvos rinktinėje žaidusį „Žalgirio“ komandos įžaidėją, todėl galiu teigti, kad „Žalgiryje“ rungtyniauja nemažai gerų krepšininkų ir aš noriu jiems padėti. Neatvykau čia būti žvaigžde, mano darbas – padėti viskuo, kuo galiu, kad komanda pasiektų pergales.

– Kaip apibūdintumėte save kaip krepšinio žaidėją aikštėje?

– Esu labai motyvuotas, greitas ir galintis būti lyderiu, todėl noriu tai panaudoti padėdamas komandai iškovoti pergales.

– Sirgaliai jus išrinko naudingiausiu Australijos lygos krepšininku. Ar galite palyginti Australijos ir Europos krepšinio lygmenį?

– Lygiai skiriasi. Šiuo metu vieni geriausių viso pasaulio žaidėjų rungtyniauja Europoje. Ypatingai Eurolygoje. Žinoma, reikia atiduoti pagarbą ir NBA. Todėl čia mano užduotis rungtyniauti naujame lygmenyje ir savo talentą parodyti visam pasauliui.

– Ko tikitės iš likusios sezono dalies su „Žalgiriu“?

– Noriu laimėti čempionatą. Žaisime antrąjį ratą Eurolygos antrajame etape, todėl noriu, kad su pagalba pagerintume komandos rezultatus.

– Ar manote, kad „Žalgiris“ galėtų būti jūsų tramplinu į NBA?

– Nežinau, NBA rungtyniauti yra sunku. Atvykau čia tik su viena mintimi – žaisti krepšinį. Jeigu NBA klubai mane pamatys gerai žaidžiantį čia, Europoje, būčiau labai laimingas galėdamas žaisti NBA čempionate. Tiesa, dabar apie tai negalvoju ir noriu susipažinti su „Žalgirio“ krepšininkais.

– Aktyviai naudojatės socialiniais tinklais. Ar gavote daugiau dėmesio iš Lietuvos sirgalių?

– Taip. Kuomet žaidėme su Ukrainos rinktine prieš Lietuvos komandą, mačiau labai daug Lietuvos krepšinio aistruolių. Buvo nelengva rungtyniauti prieš tokią minią žmonių. Be to, gaunu labai daug pozityvių komentarų, žinau, kad jūs Kaune turite didžiulę krepšinio sirgalių minią. Nekantrauju žaisti prie tokios didelės sirgalių minios.

– Ar manote, kad žaidimas Eurolygoje taps kol kas vienu iš didžiausių iššūkių Jūsų karjeroje?

– Nesakau, kad tai didžiausias iššūkis. Krepšinis man yra krepšinis. Rungtyniavimas su gerais krepšininkais mano darbą padaro lengvesniu – man nereikia būti žvaigžde ir pelnyti daug taškų. Noriu vesti „Žalgirį“ į priekį, noriu pasinaudoti savo greičiu ir sukurti progas komandos draugams.

– Praėjusiame sezone Brockas Motumas rungtyniavo jūsų buvusioje komandoje Australijoje. Ar teko pasikalbėti su juo prieš atvykstant į „Žalgirį“?

– Su juo nešnekėjau, bet daug žmonių su B. Motumo pagalba man pasakojo apie „Žalgirį“. Kiek žinau, B. Motumas manęs čia laukia, kad galėtų aprodyti viską ir padėtų susipažinti su šalimi. Smagu, kad ir jis žaidė Australijoje bei man galės padėti pritapti čia.

– Kaip jaučiatės atvykdamas iš karšto klimato Australijoje į žiemą Lietuvoje?

– Su žmona kalbėjomės, kad vasarą iškeitėme į šiltesnius rūbus. Kaip matote, net nesu apsivilkęs striukės, kol kas šalta, bet esu kilęs iš Čikagos, kur orai būna netgi šaltesni. Kaip bebūtų, mes prisitaikysime.

– Nesenai turėjote kelio traumą, kaip jaučiatės dabar? Kaip manote, kiek laiko jums prireiks atrasti savo vietą „Žalgiryje“?

– Man tiesiog reikia išbėgti į aikštę. Noriu rytoj atsikelti, pasportuoti ir, manau, viskas bus gerai. Netrukus mūsų laukia rungtynės, todėl tiesiog noriu, kuo greičiau žaisti krepšinį.

– Ar žinote, kad „Žalgiris“ rytoj kovos dėl Karaliaus Mindaugo taurės?

– Taip. Man siūlė tiesiog neskubėti niekur ir pailsėti. Kaip bebūtų, noriu būti su komanda ir žiūrėti rungtynes. Atsikelsiu, pasportuosiu, pasistengsiu priprasti prie kitos laiko juostos bei keliausiu žiūrėti rungtynių. Noriu būti su savo komanda ir žiūrėti, kaip ji laimi taurę.

– Ar planuojate likti Vilniuje su komanda?

– Toks yra planas. Tą aš noriu daryti net jeigu man ir tektų išsikviesti taksi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)