TV3 žinioms G. Vainauskas pripažino, kad sostinės klubas dairosi naujo vyriausiojo trenerio. Pasak jo, nei neseniai atleistas Marcelo Nicola, nei prie „Lietuvos ryto“ vairo laikinai stovintis Aurimas Jasilionis netinka dabartinei vilniečių komandai.

„Matau padarytas klaidas. Iš pradžių galbūt ir treneris nesuvaldė komandos. Davėm pabandyti jaunam žmogui. Jis irgi daug kartų klydo. Tačiau man atrodo, bet komanda turi noro, viltį ir aš ja tikiu. Gal šis sezonas klostosi ne taip, kaip norėtume, bet jis baigsis gerai,“ – kalbėjo G. Vainauskas.

Nors vadovaujant A. Jasilioniui komanda sugebėjo svečiuose nugalėti Stambulo „Bešiktaš“, vėliau ji nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir vakar kurioziškai namie pralaimėjo svečiams iš Vengrijos – Solnoko „Olaj“ krepšininkams.

„Šis treneris ir buvo paskirtas laikinai. Jam buvo duotas šansas ir mes su juo kalbėjomės apie tai. Sprendimai bus artimiausiu metu ir manau, kad tai jau bus paskutiniai sprendimai šiemet“, – turėdamas omenyje A. Jasilionį sakė G. Vainauskas.

Anot klubo prezidento, renkamasi tarp keturių kandidatų ir tokiam lietuviškam „Lietuvos rytui“ tinka tik treneris iš Lietuvos.

„Nemanau, kad užsienietis galėtų vadovauti taip suburtai komandai. Tai lietuviška komanda“, – tikino jis.

Krepšinis.lt šaltinių žiniomis, „Lietuvos rytas“ jau buvo susitaręs su Tomu Pačėsu, tačiau iš atostogų grįžus G. Vainauskui buvo nuspręsta išmėginti A. Jasilionio kandidatūrą. Visgi ir šis eksperimentas nepasiteisino. 44-erių metų T. Pačėsas netreniruoja jokios komandos nuo 2012 metų.

TV3 žiniomis, tarp galimų kandidatų stoti prie komandos vairo yra ir Kazys Maksvytis bei Gediminas Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)