Tokiu būdu sostinės klubas pasveikino miestą artėjančio gimtadienio proga – sausio 25-ąją sostinė minės 695-ąjį gimtadienį.

Svarbiausiu solidžios pergalės kalviu tapo Martynas Echodas: 20-metis jaunuolis nuo pirmų minučių ėmė terorizuoti varžovų krepšį ir per pirmą kėlinį pelnė 10 taškų.

Iš viso 23 minutes žaidusio M. Echodo sąskaitoje – 22 taškai (7/8 dvit., 8/11 baudų met.), 4 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas ir net 29 naudingumo balai. Tai geriausios 204 cm ūgio puolėjo rungtynės Europos taurės turnyre.

Rimą Kurtinaitį pirmoje mačo pusėje nusikeikti priversdavo nebent keli auklėtinių netaiklūs baudų metimai.

Savaitgalį strategas turėjo atsakinėti į klausimus dėl Beno Magdeno likimo klube: sklandė gandai, kad gynėjas gali būti skolinamas paskutinį šeštadienį sutriuškintam Panevėžio „Lietkabeliui“.

Tačiau australas per antrą ketvirtį pasistengė išsklaidyti skeptikų abejones, pataikė tris tritaškius iš trijų, o po mačo pagal pelnomus taškus B. Magdenas nusileido tik M. Echodui: iš viso prie pergalės Benas prisidėjo 15 taškų.

„Pasigirdo keistų kalbų apie tai, kad galime jį parduoti ar iškeisti. Magdenas yra geras žaidėjas savo charakteriu, savo kovingumu. Taip, gal jis nėra kažkoks kamuolio virtuozas, bet ką australas moka, tą daro gerai. Būna gerų dienų, būna prastesnių.

Esu minėjęs, kad 10 mėnesių išlaikyti gerą formą yra sudėtinga. Reikia neužmiršti, kad sezono pradžioje jam buvo lūžusi ranka, bet Beno nenurašau, juo tikiu“, – po rungtynių kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

Tačiau strategas bus priverstas įvesti naujas korekcijas į ekipos žaidimą – tokią pat traumą kaip B. Magdenas trečiadienį vakare patyrė Arnas Butkevičius.

Krepšininkui delnikaulis lūžo antrame kėlinyje.

„Turėsime nuo suolo traukti Mindaugą Lukauskį. Jei pamenate, eilę rungtynių startuodavome su Mindaugu. Jis nėra nurašytas. Paprasčiausiai yra rungtynių, kai negali žaisti su 12 žaidėjų.

Mes kuo greičiau norėjome į komandą įlieti Arną Butkevičių, dėl to nukentėjo M. Lukauskis. Belieka džiaugtis, kad turime tiek žaidėjų, kad galbūt didelių nuostolių nepatirsime“, – vylėsi R. Kurtinaitis.

– Ar stipriai situaciją apsunkina Arno Butkevičiaus rankos lūžis?

– Tai skaudi netektis, labai apmaudu, praradome svarbų žaidėją. Sezono pradžioje taip buvome praradę Beną Magdeną, o dabar – tokia pat trauma Arnui. Tik dabar jis priprato prie komandos, kasdien Arno forma gerėjo tiek treniruotėse, tiek rungtynėse.

Nežinau kiek krepšininkas nežais, bet B. Magdenas lūžį gydėsi pusantro mėnesio.

– Kaip sugebėjote įkvėpti Martyną Echodą karjeros rungtynėms?

– Jau sezono pradžioje sakiau, kad Matynas gerai progresuoja, stengiasi, žino, ko nori iš krepšinio. Tik jam reikia dar išmokti valdyti jaudulį. Jis labai gerai pataiko baudas, bet mačo metu kažkas nutinka ir prameta. Iš išorės – vyras, o viduje – dar vaikiška siela. Labai džiaugiuosi jo žaidimu.

– Gal jis stodamas prie baudų metimo linijos bijo jūsų? Juk pykstate ant auklėtinių, kai prameta baudas.

– Aišku, pykstu. Tokius šansus kaip baudų metimus, turime išnaudoti. Praėjusiais metais, pamenu, didžiausia tragedija buvo pramestos baudos, pralaimėdavome keliais taškais, o pramesdavome vos ne dešimt baudos metimų.

Tai rezerviniai lengvi taškai, kuriuos privalome pasiimti, jei norime laimėti svarbias rungtynes.

– Prieš keletą metų auklėjote ir Joną Valančiūną, dabar pamokų negailite M. Echodui, kurį labiau veikia griežtas žodis?

– Negaliu perlenkti lazdos, kažkada turiu ir pagirti. Aš baru auklėtinius ne dėl to, kad neturiu ką veikti.

Man Jonas iš Toronto atsiuntė lauktuvių – gero alkoholinio gėrimo butelį, ir pridūrė: „Dabar aš žinau, ko jūs iš manęs norėjote, negailėjote grubių žodžių, kai buvau jaunas, ačiū jums už tai“. Lauksiu kažkada lauktuvių ir iš Martyno (šypsosi).

– „Bayern“ laimėjo svečiuose prieš „Zenit“ (80:78), jūsų manymu, kaip toliau klostysis situacija grupėje?

– Jei „Bayern“ laimi visas rungtynes, tada trys ekipos turės po 2 pergales. Bet dabar ne laikas skaičiuoti, svarbiausia – žvelgti į artimiausias rungtynes.

Šiandien džiaugiuosi komandos energija, nepaisant rezultato, tokiu tempu žaidėme visas 40 min. Privalėjome laimėti bent 7 taškais, o nugalėjome kur kas solidesne persvara.

Turime gerą taškų balansą, tai gali praversti. Laukia dvi įtemptos kovos – išvykoje su Sankt Peterburgo „Zenit“ ir namie su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)