„Mažiau kalbų – daugiau darbų“, – tokį moto būtų galima priskirti jokio interviu jau metus nedavusiam žaidėjui. Bet jį galima suprasti: po studijų Evansvilio universitete Iggy pravardę anapus Atlanto gavęs lietuvis buvo susikoncentravęs vienam tikslui.

Juodadarbis aukštaūgis praėjusį sezoną buvo ant NBA slenksčio, kai pasirašė negarantuotą sutartį su Bruklino „Nets“ klubu. Nors į galutinį komandos 15-liktuką jis neprasibrovė, savo kišenę papildęs 100 tūkst. dolerių praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris nusprendė būdamas šalia – apsivilko Long Ailando „Nets“ marškinėlius ir savo potencialą demonstravo Plėtojimosi lygos kovose.

Sezono pradžioje lietuvio agentas Pedro Poweris Krepšinis.lt atskleidė, kad Egidijus domino ne vieną NBA klubą, tačiau visas kortas sumaišė lapkričio pabaigoje rungtynių metu išsinarintas petys.

Nors ir sulaukė rekomendacijų atlikti operaciją, NBA svajonės paleisti nenorėjęs 208 cm ūgio kuršėniškis ryžosi jos nesidaryti ir po mėnesio vėl grįžo ant parketo.

Visgi užbaigus NBA G lygos sezoną vis tiek teko gultis ant operacinio stalo – birželio pradžioje Majamyje jam buvo atlikta operacija, dėl kurios kelią į profesionalų krepšinį teks skintis iš naujo.

Bet jau ne kitoje Atlanto pusėje, o gimtinėje – JAV net penkerius metus tobulėjusiu jaunuoliu patikėjo Rimas Kurtinaitis, pasikvietęs jį į Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretas.

Nors į Lietuvos sostinę E. Mockevičius atvyko jau be peties įtvaro, tačiau Krepšinis.lt prisipažino, kad dar negali atlikti jokių pratimų nei krepšinio, nei treniruoklių salėje. Birželio pradžioje operaciją iškentęs žaidėjas įtvarą nusiėmė po šešių savaičių ir iki šiol atliko tik specialius reabilitacijos pratimus.

Bet jais užsiimti lietuviui teks dar ilgai. Anot R. Kurtinaičio, Egidijus žaisti galės tik po Naujųjų metų, o likęs reabilitacijos laikotarpis paaiškės savaitgalį – Krepšinis.lt žiniomis, būtent tuomet aukštaūgis atliks medicininę apžiūrą, kurią įveikus įsigalios jo ir LKL bronzos medalininkų sutartis.

Artūro Gudaičio paleisti nenorėjęs, bet galiausiai aukštaūgio vis tiek netekęs sostinės klubas atsivėrusią spragą užlipdė pasikvietęs 33-ejų metų graiką Louką Mavrokefalidį. Bet vietos komandoje Kurtis pasirengęs atrasti ir Egidijui.

O ir šis tikrai turi ką pasiūlyti specialistui – ketverius metus Evansvilio „Purple Aces“ marškinėlius vilkėjęs lietuvis paskutiniame sezone visoje NCAA lygoje pirmavo pagal atkovotus kamuolius. Po krepšiais sunkiai pastumiamas jis buvo ir NBA G lygoje, per mačą rinkdamas po 7,8 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 0,8 bloko.

„Instagram“ istorijų skiltyje teko matyti ir vieną vaizdo įrašą, kuriame akivaizdžiai matosi pagerėjęs Egdijaus kojų miklumas ir praplėstas puolimo judesių arsenalas.

Išmėginti vidurio puolėją šią vasarą norėjo ir Dainius Adomaitis, įtraukęs jį į išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą. Vis tik peties traumą užkirto kuršėniškiui kelią į stovyklą Palangoje.

Tačiau Lietuvos publika E. Mockevičių turėtų prisiminti iš „auksinės kartos“. Kartu su 1992 metais gimusiais Jonu Valančiūnu, Edgaru Ulanovu, Vyteniu Čižausku ir Dovydu Rediku aukštaūgis iškovojo tris aukso medalius (ši rinktinė laimėjo keturis) – 18-mečių ir 20-mečių Europos čempionatuose bei 19-mečių planetos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)